Tudorel Toader o va propune din nou pe Adina Florea la DNA

| 10 ian, 15:24

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, o va propune şi a treia oară pentru Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Ea a fost refuzată până acum de Klaus Iohannis pe motive ce ţin de legalitatea desemnării.

 

Șeful statului i-a trimis ieri o scrisoare ministrului Justiției, în care explică de ce i-a respins propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA și de ce își menține decizia.
Aceasta după ce, la finalul anului trecut, Tudorel Toader a trimis din nou propunerea de numire a Adinei Florea pentru conducerea direcției anticorupție.
Preşedintele a respins, prima dată, în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.
Adina Florea a primit aviz negativ și din partea CSM, în urma unui interviu în care a făcut declarații controversate privind independența procurorilor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ