Tudose acuză guvernul că stă cu vaccinul în depozite:”La noi, organizarea a devenit scop în sine”

| 11 ian, 17:46

Fostul premier Mihai Tudose acuză guvernul că nu vaccinează mai mult, deși sunt doze rămase nefolosite în depozite.

 

Tudose susține că în această perioadă în care sunt stabilite detalii organizatorice, vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși riscului de infecție. „Vaccinarea: neputință sau nepăsare?”, se întreabă fostul premier, într-un mesaj pe Facebook, potrivit Digi24.
„După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100.000 doze nefolosite. 100.000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal, din cauza rigidității organizatorice vecine cu scleroza. Există vreo explicație rațională pentru faptul că avem stocuri de vaccin, în timp ce abia s-a definitivat lista bolilor cronice incluse în etapa a doua de vaccinare, etapă care va fi devansată în sfârșit - dar tot nu va începe mai devreme de vineri? Pe o procedură la care ,,încă se lucrează”... Ce vaccinează România în săptămâna asta?”, scrie Tudose.
Acesta critică organizarea campaniei de vaccinare și susține că decidenții ar fi trebuit să ia decziile „ieri”.
„La noi, organizarea a devenit scop în sine, iar responsabilii de vaccinare sunt mari teoreticieni ai managementului campaniei de imunizare. În schimb, practica omoară români. La propriu! În acest timp, Angela Merkel avertizează că săptămânile următoare va urma ,,faza cea mai dură a pandemiei”. Iar Guvernul României stă cu vaccinul în depozite...
Cine răspunde pentru cardiacii, diabeticii și dependenții de dializă care pier cu zile în timp ce ,,deștepții“ încă se gândesc la ce o să facă... ieri! Sau, poate, ei guvernanții sunt deja imuni! Imuni la suferința altora”, mai scrie fostul premier.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ