Tudose, despre modificările legilor justiției: Nu va fi o OUG "noaptea, ca hoții"

| 07 sep, 14:41

Modificările legilor justiției vor fi trimise către Parlament spre aprobare și nu vor fi adoptate printr-o ordonanță de urgență "noaptea, ca hoții", a declarat miercuri premierul Mihai Tudose.

Tudose a făcut referire la unul dintre sloganurile protestatarilor față de Ordonanța 13, la începutul anului. "Nu va fi o ordonanță de urgență sau altceva 'noaptea, ca hoții', va fi ziua, la prânz și trimis către Parlament, nu adoptat", a afirmat șeful Guvernului, la Antena 3.

El a subliniat că propunerile de modificare a legilor justiției, prezentate de ministrul Tudorel Toader, sunt "o sinteză a propunerilor venite din partea tuturor organismelor posibile, a tuturor actorilor din acest joc".

"Forul suprem democratic al oricărei țări — acolo va fi luată decizia în România", a punctat el, adăugând că un episod precum cel al Ordonanței 13 nu mai este posibil. "Am promis și vă spun — și e și decizia politică a coaliției — că nu mai facem așa ceva. Și nu mai facem", a spus Tudose.

El a vorbit și despre consultările ministrului Toader anterioare propunerilor de modificări ale legilor justiției, dar și despre reacțiile negative la aceste propuneri.

"Domnul Toader s-a consultat cu cam toată lumea. A fost la Bruxelles, a explicat. Și aici a fost un joc. A apărut un comunicat din partea Comisiei Europene care îl făcea țăndări și ne făcea pe toți. După aia, a venit un comunicat de la Bruxelles care spunea că 'Domne, de fapt nu e al Bruxelles-ului, e al agenției din România, pe care doamna l-a dat ca și cum ar fi de-acolo'. O nebunie. Se dovedește încă o dată că românii sunt cei mai mari adversari ai României, mai ales în ceea ce privește relațiile externe", a afirmat Tudose.

De asemenea, șeful Guvernului a vorbit și despre reacțiile unor ambasade de la București față de respectivele modificări.

"Au fost două întâlniri ale ministrului Toader cu ambasadele respective. Comunicatul de presă comun, de exemplu, al ministrului Toader cu Ambasada americană mi se pare destul de soft", a spus premierul.

Tudose a menționat și parcursul pe care îl vor urma respectivele propuneri de modificare a legilor justiției.

"Domnul Toader a trimis materialul la CSM. Când va veni și materialul de la CSM, avizat, neavizat, cu propuneri, fără propuneri, eu voi pune capitolul propuneri în discuția guvernamentală", a punctat șeful Guvernului, adăugând că ulterior proiectul actului normativ va fi transmis Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ