Tudose: Proiectul Legii pensiilor, finalizat. Urmează să fie lansat în dezbatere internă

| 30 aug, 09:34

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a finalizat proiectul Legii pensiilor şi urmează ca acesta să fie lansat într-o dezbatere internă, a transmis premierul, potrivit Mediafax.

"Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul de modificare a legii pensiilor, iar săptămâna viitoare sau poate la sfârşitul acestei săptămâni va fi lansat într-o dezbatere internă. Acest proiect are menirea să regleze o mulţime de nedreptăţi. Avem decalaje foarte mari între pensionari, care au muncit exact la fel", a declarat premierul Mihai Tudose.

"În prima etapă proiectul de modificare a legii pensiilor va fi lansat într-o dezbatere interna pentru că ne dorim ca legea să fie foarte bine aşezată. Nu vrem să apară scăpări", a adăugat şeful Executivului.

“Sunt trei variante: să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, umblând doar la comisioanele care se iau astăzi de administratorii privaţi ai acelor bani, fiindcă, repet, au exagerat. Varianta a doua: să diminuăm cota pentru Pilonul II în favoarea Pilonului I. Varianta a treia: opţional. Se fac calcule. Săptămâna viitoare vom avea simulările conmplete şi vom lua o decizie”, a declarat premierul, la RTV.

Tudose a precizat că discuţia privind schimbarea regulilor a pornit de la ASF, explicând totodată, că taxa de management de 2,5% stabilită pentru administrator iniţial a continuat să fie luată timp de 10 ani: „Vorbim de nişte miliarde”, a menţionat Tudose.

Potrivit vicepremierului Marcel Ciolacu, Guvernul va lua o hotărâre în privinţa Pilonului II, întrucât analizele ASF şi ale ministerului de Finanţe au evidenţiat „cifre îngrijorătoare”. Ciolacu a declarat că Guvernul nu are o problem cu banii, iar discuţoa privind pilonul II de pensii a pornit de la ASF.

"Nu Guvernul României a pornit această discuţie, şi nu că nu avem bani. A plecat de la ASF, dânşii urmăresc cifrele. Din cifre au ieşit anumite concluzii. Au avut o întâlnire cu administratorii de la Pilonul II. Nu este luată o decizie, nu există desfiinţarea. Decizia politică va fi o decizie cum e mai bine pentru cetăţenii României. Există anumite cifre care ne îngrijorează. E ceva îngrijorător cu pilonul II, nu ca în alte state, ca în Polonia unde s-a fugit cu banii", a spus el, precizând că nu va fi „o intrare brutală” a statului.

În replică, Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) i-a cerut premierului să publice analiza făcută de Ministerul Finanţelor din care rezultă că sunt "cifre îngrijorătoare" în cazul Pilonului II de pensii.

De asemenea, APAPR a solicitat o întrevedere cu şeful guvernului pentru a discuta rezultatele acestei analize.

Tag-uri: mihai tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ