Turcan acuză PSD că a folosit majorarea punctului de pensie ca ”momeală electorală”

| 18 feb, 00:08

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că bugetul pentru anul 2020 prevede bani pentru majorarea punctului de pensie. ”Aplicăm legea în vigare”, spune Turcan, care acuză PSD că a folosit drept ”momeală electorală” majorarea punctului de pensie.

”În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. (...) Aplicăm legea în vigoare”, a afirmat Raluca Turcan, luni seară, într-o emisiune la TVR.

Aceasta a acuzat PSD că, neimaginându-şi că guvernul social-democrat va cădea, a prevăzut majorări ale pensiilor înainte de alegeri, atât în anul 2018, cât şi anul acesta.
Turcan acuză PSD că a folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie. Potrivit vicepremierului, majorarea punctului de pensie ar trebui făcută la început de an, raportat la inflaţie şi la venitul mediu brut.
Turcan  a spus că PNL face demersuri pentru reducerea ”discrepanţelor jignitoare” dintre pensii, iar calcularea pensiilor să fie făcută pe baza contributivităţii.
”Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensie astfel încât (...) să nu se mai ajungă discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate”, a mai spus Turcan.
Întrebată de unde va asigura guvernul fondurile necesare majorării punctului de pensie, Turcan a spus: ”Vom prezenta”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ