Turcan: Am decis să nu candidez la preşedinţia PNL. Experienţa mea ar justifica prezenţa în conducerea partidului

| 15 mai, 14:54

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat luni că nu va candida la preşedinţia partidului la Congresul din iunie, însă consideră că experienţa pe care o are ar justifica prezenţa sa în conducerea formaţiunii.


"Am luat decizia să nu candidez la preşedinţia PNL şi am luat această decizie în urma consultării cu colegii mei, considerând că nu este momentul potrivit pentru o asemenea decizie. Momentul prin care trece PNL arată un echilibru foarte fragil şi avem nevoie de un congres care să unească toate forţele, nu să le disipeze. Cu alte cuvinte, consider în momentul de faţă că unitatea este prima condiţie a victoriei PNL, a reconstrucţiei PNL şi, în opinia mea, unitatea va fi principala miză a Congresului din iunie", a spus Turcan, după Biroul Politic Naţional. 

Ea a arătat că aceia care vor viza "revanşe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere" nu vor avea sprijinul său. 

"Voi asculta moţiunile candidaţilor la preşedinţia PNL. Voi vedea cât de conciliante sunt poziţiile pe care candidaţii şi susţinătorii le au astfel încât PNL să iasă mai puternic, să iasă întărit din această confruntare. Cei care vor viza revanşe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere nu vor avea cu siguranţă sprijinul meu", a spus Turcan. 

Întrebată ce funcţie îşi doreşte după Congres, ea a răspuns că experienţa acumulată ar justifica prezenţa sa în conducerea PNL. 

"Voi vedea şi modul în care candidaţii la preşedinţia PNL doresc să-şi facă echipele. Cred că lucrul acesta se va vedea dacă sunt oameni decişi să ducă partidul înainte, dacă sunt decişi să îşi respecte doar preocuparea lor de a se aşeza pe un anumit scaun. În principiu, cred că în conducerea PNL prezenţa mea ar fi bine-venită", a adăugat liderul PNL. 

Ea a arătat că există două variante cu privire la organizarea Consiliului Naţional al PNL pentru alegerea echipei preşedintelui liberalilor, dar că nu s-a luat încă o decizie în acest caz şi că, personal, optează pentru organizarea imediată a acestei şedinţe după congres. 

"Sunt două variante vehiculate în momentul de faţă. Nu s-a luat încă o decizie. Unii consideră că ar fi bine să se organizeze imediat după ziua marelui congres de alegere a preşedintelui, alţii spun că ar trebui lăsate două săptămâni. Din punctul meu de vedere, pentru a ne aşeza în tranşee cu o echipă validată prin vot, cred că ar fi mai bine să facem Consiliul de Coordonare imediat, să nu mai fie încă o perioadă în care să se slăbească partidul, fiecare să încerce prin diferite jocuri şi atacuri să se poziţioneze în interiorul partidului", a arătat Raluca Turcan. 

Liderul PNL a menţionat că va fi o şedinţă a organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, unde se va decide poziţia la viitorul congres. "Dacă vor fi opţiuni individuale, acelea trebuie respectate", a adăugat Turcan. 

Cu privire la foştii lideri de filiale care s-au retras din cursa internă din organizaţii pentru a putea candida la funcţiile de vicepreşedinţi ea a arătat că nu-i acuză şi nici nu-i susţine. 

"Fiecare îşi construieşte traiectoria politică aşa cum consideră mai bine. Nu pot nici să-i acuz, nici să-i susţin public, dacă alegerile au fost făcute corect şi organizaţia a avut o altă opţiune, până la urmă aşa este politica. Nu suntem la pension în politică, în politică sunt oameni care îşi asumă decizii şi le urmează", a arătat Raluca Turcan. 

Preşedintele interimar al PNL a criticat unele declaraţii făcute de liberali. 

"Am constatat cu părere de rău că în această perioadă de reconstrucţie a PNL şi de pregătire a congresului diverşi colegi au încercat, în virtutea preocupărilor lor de a se aşeza pe diferite funcţii după congres, să slăbească partidul, să atace partidul, să facă într-un fel jocurile PSD de a veni cu influenţe negative asupra PNL. Eu mi-aş dori ca măcar din acest moment în care avem deja clarificată scena candidaturilor pentru preşedinţia partidului toţi să încerce să recredibilizeze PNL, nu să-l slăbească. Nu putem să-i convingem pe oamenii din afara partidului că suntem mai puternici, mai buni, mai înţelepţi dacă noi în primul rând nu credem lucrul acesta unii despre alţii, dacă noi nu facem acest efort de a fi mai buni şi mai înţelegători. Eu mi-aş fi dorit ca orice om care a fost în conducerea PNL în această perioadă să susţină PNL cu ardoare în bătălia cu PSD, în decizii care pe fond au fost corecte. Eu nu am înţeles şi nu am văzut până acum rezultate ale unor analize care să demonstreze că decizii ale PNL în perioada trecută au fost greşite. Nu există niciuna care să spună că o conducere a PNL a dus partidul în gard în loc să-l ducă înainte. Atâta timp cât a existat o strădanie de a ţine partidul pe direcţia bună ar fi păcat, în momentul confruntării dintre candidaţi, să asistăm din nou la o slăbire a partidului", a spus Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ