Turcan: ”Căutăm o formulă juridică prin care şi la pensiile speciale să asigurăm un principiu de contributivitate!”

| 28 ian, 19:52

Pensiile speciale intră în analiza Ministerului Muncii, a spus ministrul Raluca Turcan. Oficialii caută o formulă juridică prin care principiul contributivităţii să fie asigurat la pensiile speciale. Anunțul a fost făcut după ce Turcan a anunțat că 5 milioane de pensii din România vor fi recalculate.

 

„Pensiile speciale, cu excepţia pensiilor ocupaţionale, intră şi ele în analiza noastră, în sensul în care suntem în căutarea unei formule juridice, căutăm mai multe variante prin care şi la pensiile speciale să asigurăm un principiu de contributivitate”, a spus Turcan într-o conferință de presă.
„Stagiul de cotizare rămâne evident, vom discuta ce va presupune acest stagiu de cotizare. Nu e un indicator pe care să poţi să îl excluzi. Nu pot să vă prezint acum formula până când nu avem varianta finală”, a adăugat ea.
Turcan a anunțat astăzi că Ministerul Muncii va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi. În următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie, a precizat ea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ