Turcan despre propunerile lui Cataramă: Temele lansate în dezbatere trebuie să respecte Constituția

| 10 apr, 13:50

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, referitor la propunerile lui Viorel Cataramă privind privatizarea învățământului superior și a sistemului de sănătate, că este bine că în partid se lansează teme de dezbatere, dar acestea trebuie să se încadreze în limitele Constituției.

"În PNL există libertate de opinie, e bine că lansează teme în dezbatere, dar temele lansate în dezbatere trebuie să fie în limitele constituționale. Or, Constituția României spune clar că cetățenilor li se garantează acces gratuit la educație și la servicii medicale", a spus Raluca Turcan, luni, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 București Viorel Cataramă a afirmat sâmbătă, la Consiliul de Coordonare al PNL București, că învățământul superior românesc ar trebui privatizat integral și să nu se mai acorde subvenții de la stat.

"De ce trebuie să plătim noi din banii noștri studiile unui viitor medic timp de șase ani ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar", a afirmat Cataramă.

Acesta a mai spus, în context, că ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate.

"Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie să rămână la stat", a susținut Cataramă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ