Turcan: Guvernul să demisioneze după decizia CC privind legea descentralizării

| 10 ian, 2014

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că Guvernul Ponta trebuie să demisioneze în urma deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii descentralizării, având în vedere că legea a fost adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului.

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, Guvernul Ponta ar trebui să demisioneze. Legea descentralizării a fost trecută prin asumarea răspunderii Guvernului şi, practic, astăzi Guvernul primeşte un vot de blam din partea unei instituţii care vegherază respectarea Constituţiei", a precizat pentru MEediafax Raluca Turcan.

Turcan a spus că PDL a contestat la CC legea descetranlizării pe articolul 1 privind unitatea statului român şi pe actuala formă a Constituţiei, descentralizarea nu se poate realiza.

"Ordinea corectă pentru Guvern ar trebui să fie în primul rând modificarea Constituţiei, apoi, reorgenizarea administrativ teritorială cu decizii şi servicii mai aproape de cetăţeni", a adăugat Turcan.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională", se arată în decizia Curţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 ian, 2014
LUCY
guvernul sa demita curtea constitutionala si gata ce atata astia nu pot sa faca nimic ca nu-i lasa ii saboteaza ba Basescu,ba curtea ba Ani sa termine dracului cu toti ca si-asa iau o gramada de bani

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ