Turcan: PNL solicită respingerea înfiinţării Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009

| 26 apr, 11:08

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a solicitat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, respingerea constituirii Comisiei de anchetă pentru alegerile din anul 2009.

"Aplaudăm astăzi că PSD face un pas înapoi şi face un pas înapoi de la o iniţiativă care era menită să aducă în spaţiul dezbaterii publice nişte răfuieli politice chiar din interiorul PSD, pentru că, din nefericire pentru PSD, ce e într-un mod interesant pentru opinia publică observăm cum vocaţia trădării pare să fi existat profund în interiorul acestui partid şi cum foarte multe nume din PSD, cum ar fi Maior, Ghiţă, Ponta, Oprea, Onţanu, par să-şi fi exersat această vocaţie a trădării în anul 2009. (...) Această comisie de anchetă nu-şi are rostul în momentul în care a fost deschisă o anchetă penală. Ne menţinem acelaşi punct de vedere. (...) Astăzi, în plen, solicităm respingerea propunerii de constituire a comisiei de anchetă, în cazul în care această respingere nu trece, pentru că majoritatea este la dumneavoastră, PNL va vota şi pentru retrimiterea la comisie", a anunţat Turcan. 

Ea a criticat faptul că această comisie de anchetă ar urma să fie condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

"Această comisie de anchetă a fost propusă spre a fi constituită şi condusă de o persoană condamnată definitiv pentru furt electoral. Este o lipsă de moralitate şi de profesionalism cum rar poţi să-ţi închipui. Una este să afli dacă un vot a fost corect şi una este să afli dacă în interiorul PSD au fost trădări şi cel pus să supravegheze dacă au fost trădări este şeful lor condamnat definitiv pentru furt electoral. Sfidaţi instituţia Parlamentului României! Aduce-ţi în atenţia opiniei publice tot felul de fumigene care să justifice obsesia dumneavoastră de slăbire a justiţiei", a susţinut liderul PNL. 

Turcan le-a solicitat celor din majoritatea parlamentară să se ocupe de guvernare. 

Plenul reunit al Parlamentului a decis, cu 278 de voturi "pentru" şi 17 "împotrivă", retrimiterea la Comisiile juridice, pentru o săptămână, a raportului privind constituirea Comisiei speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial. 

Solicitarea a venit din partea liderului de grup al PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ