Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ de gaze naturale

| 21 aug, 15:31

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ de gaze din istoria ţării. Rezervorul se află nu departe de locul în care România a descoperit cel mai mare zăcământ în ultimele decenii.

"Turcia a făcut în Marea Neagră cea mai mare descoperire de gaze naturale din istoria sa", a afirmat Erdogan, într-un discurs la Istanbul, precizând că rezervele sunt estimate la 320 de miliarde metri cubi.

Ministrul Energiei, Fatih Donmez, afirma luna trecută că nava de explorare Fatih a început lucrările în perimetrul Tuna-1, aflată la circa 150 de kilometri de coasta Turciei și în apropierea zonei unde se intersectează granițele maritime cu România și Bulgaria.

Tuna-1, la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, este aproape de o zonă în care granițele maritime ale Bulgariei și României converg și nu departe de blocul Neptun al României, cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră făcută în decenii, în urmă cu opt ani, de Petrom și Exxon, potrivit G4Media.ro.

România are proiecte de gaz în ape de mică adâncime, dar o descoperire majoră în ape adânci, făcută de OMV Petrom SA în urmă cu opt ani, urmează a fi exploatată. Și o companie susținută de Grupul Carlyle explorează în largul coastelor României, urmărind să obțină gaz în 2021. Rosneft a explorat în partea rusă a Mării Negre, dar fără rezultate concrete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ