TVR are un nou șef la Știri. Cine îi ia locul lui Claudiu Lucaci

| 29 apr, 09:11

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase, a anunțat că a numit un nou coordonator al Ştirilor TVR în persoana jurnalistei Raluca Stroe Brumaru.

Aceasta îl înlocuiește pe Claudiu Lucaci, care este în concediu medical, dar Tănase a precizat că nu este vorba despre o numire temporară. „Nu este interimar. Este pe durata cât domnul Lucaci este în concediu medical. Când se va întoarce din concediu medical, o să permanentizăm această decizie. Acum, legea nu ne permite decât atât”, a explicat Stelian Tănase.

Raluca Stroe Brumaru a fost producător general al Departamentului Emisiuni Informative (DEI) din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) a TVR, în perioada în care Rodica Culcer era şefa Ştirilor TVR.

În urmă cu câteva zile, Stelian Tănase, a anunțat că există câteva candidaturi pentru funcţia de șef al știrilor. El a precizat atunci că încă nu s-a hotărât cine va fi şeful interimar al Ştirilor TVR, ci va lua decizia abia după ce Claudiu Lucaci se va întoarce din concediul medical.

Claudiu Lucaci, directorul Ştirilor TVR, la o primă evaluare a activităţii sale a obţinut un punctaj care i-ar fi permis să îşi menţină funcţia. Dar o comisie condusă de Stelian Tănase a decis că procesul de evaluare în cazul său „a fost viciat“ și trebuie reluat. La reevaluare, Claudiu Lucaci a primit un punctaj inferior celui necesar. Totuși, el a declarat, după aflarea rezultatului, că TVR este o instituţie condusă politic şi că va contesta rezultatul reevaluării sale. Lucaci a mai spus că, dintr-o discuţie cu Stelian Tănase, ar fi înţeles că evaluarea managerilor TVR s-a făcut „pe considerente politice”. Contestația sa a fost respinsă, dar a anunțat că a depus și o acţiune în instanţă invocând nerespectarea regulamentelor TVR. El îi reproșează lui Tănase și faptul că a condus comisia care i-a analizat contestația.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ