Țuțuianu, președintele comisiei de control: Atât SRI cât și Internele și-au îndeplinit atribuțiunile în contextul protestele

| 09 feb, 13:37

Președintele comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Țuțuianu, a ținut o declarație de presă la finalul audierilor din Parlament la care au participat directorul SRI, Eduard Hellvig, și ministrul de Interne, Carmen Dan.

Adrian Țuțuianu a precizat că nu s-au constantat nereguli în privința felului în care cele două instituții au acționat în contextul protestelor de stradă din ultima perioadă, iar colaborarea dintre cele două a fost una foarte bună și în perfectă conformitate cu protocolul în exercițiu.

"În primul rând am putut constata că între cele două instituții, SRI și Ministerul de Interne, la acest moment exista o colaborare foarte bună", a afirmat Adrian Țuțuianu.

Președintele comisiei de control a precizat că în timpul protestelor comunicarea dintre cele două instituții a fost una foarte bună, SRI trimițând informări consistente pe 2 februarie, dar a subliniat și faptul că protocoalele privind comunicare există în prezent ar putea fi îmbunătățite pentru a oferi "consistență activității celor două activități".

"Din dezbateri a rezultat că SRI și-a îndeplinit atribuțiile care îi vizează acțiunile unor persoane cu activități extremiste și au fost transmise informări beneficiarilor de informații începând cu data de 2 februarie pe aceste subiecte”, a mai spus președintele comisiei SRI.

Adrian Țuțuianu a subliniat, de asemenea, că „avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții”.

"Trebuie subliniat că avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții și această percepție publică a fost generată de declarațiile făcute în spațiul public de persoane care au autoritatea funcțiilor pe care le ocupă prin care ar fi rezultat că MAI nu ar fi gestionat corespunzător evenimentele în data de 2 februarie”, a precizat Adrian Țuțuianu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ