Uber vrea ca în 20 de ani să aibă doar vehicule cu emisii zero

| 08 sep, 19:21

Uber a anunţat că doreşte ca până în 2040 să devină o platformă cu zero emisii, în 10.000 de oraşe, urmând să ofere şoferilor până la 800 milioane dolari pentru achiziţia de maşini electrice.

Compania va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară. Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe. Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.

Uber va pune la dispoziția a sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite ale Amercii și Canada 800 de milioane de dolari, pentru cumpărarea de mașini noi, cu zero emisii. Astfel că, până în 2025 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) vor fi realizați de conducătorii Uber în vehicule cu zero emisii.

În România, Uber Green este disponibil din februarie 2018. Cei care aleg să călătorească folosind acest serviciu pot comanda mașini 100% electrice pentru care așteaptă, în medie, 8 minute. Până acum, mai mult de 225.000 de pasageri au ales să călătorească cu Uber într-o mașină electrică. În total, aceștia au parcurs o distanță de aproape 3.000.000 km. Un alt pas făcut de companie pentru a oferi noi opțiuni de micro-mobilitate a fost integrarea trotinetelor electrice Lime în platforma Uber. Începând cu luna iulie a acestui an, bucureștenii au posibilitatea de a închiria o trotinetă Lime prin intermediul aplicației Uber, având astfel mai multe variante de transport sustenabil și accesibil.

„Fiind cea mai mare platformă de mobilitate din Europa, avem un rol important de jucat în combaterea schimbărilor climatice și în susținerea recuperării verzi. Ținând cont de responsabilitățile pe care le avem față de șoferi, utilizatori și orașele în care suntem prezenți, ne-am asumat niște obiective ambițioase prin care dorim să urgentăm electrificarea platformei noastre. Odată cu implementarea strategiei de a deveni, până în 2040, o platformă de mobilitate cu zero emisii, țările europene ca România vor fi lideri ai schimbării în următorii cinci ani”, a declarat Nicoleta Diaconu, Country Manager Uber România, potrivit Economica.net.

Tag-uri: uber, uber green
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ