Uber vrea ca soferii romani sa devina SRL sau PFA si sa se inregistreze in scopuri de TVA intracomunitar

| 05 noi, 21:22

Uber, aplicatia mobila de taximetrie care a intrat in februarie pe piata romaneasca, le propune soferilor sa colaboreze sub forma de SRL sau PFA si ii stimuleaza cu un bonus de 800 de lei daca pana pe 4 decembrie completeaza tot procesul si se inregistreaza in scopuri de TVA intracomunitar in Romania, scrie capital.ro.

UBER emite o factura scutita de TVA in Olanda, iar beneficiarul din Romania va trebui sa se inregistreze in scopuri de TVA daca nu este deja inregistrat ca platitor de TVA obisnuit si in Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Inregistrarea in scopuri de TVA intracomunitar se face prin depunerea declaratiei 091 “Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/ Declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii” la registratura organului fiscal unde contribuabilul isi are sediul activitatii economice.

Impozitele datorate de soferii Uber ca PFA sau SRL de la 1 ianuarie 2016

  • ca PFA: 16% impozit pe venit, 10,5% CAS si 5,5% CASS (asigurare de sanatate) – baza de calcul este venitul net
  • ca SRL, microintreprindere: 3% impozit pe venit (venitul integral), iar dupa inchiderea anului 5% impozit pe venit, 5,5% CASS (asigurare de sanatate)

Ce spun soferii Uber despre aceasta modificare

Unul dintre soferii Uber chestionat de wall-street.ro a declarat ca noile modificari si recomandarea de a deveni PFA sau SRL ii ajuta usor, in contextul in care pot astfel sa isi deduca o parte din costurile de intretinere, insa serviciul pare sa devina tot mai putin atragator pentru soferi.

"Ca PFA sau SRL poti sa iti deduci unele cheltuieli si probabil ne vom creste astfel veniturile cu 10%, dar nu compenseaza reducerea extrema a bonusurilor. Uber a scazut rapid bonusurile, desi ma asteptam sa le mentina macar un an ca sa formeze un nucleu dur de soferi profesionisti. Pentru mine nu mai merita acum sa fac Uber si cred ca in 2 luni renunt", a recunoscut un sofer Uber.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 00:33
Iulian
Uber Romania
Cine vrea sa stie ce inseamna de fapt Uber-Romania, sa intre pe pagina asta. Are de invatat multe:
http://uber-romania-cauta-sclavi.blogspot.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ