Ucigaşul lunetistului care a inspirat filmul American Sniper, condamnat la închisoare pe viaţă

| 25 feb, 09:04

Fostul puşcaş marin Eddie Ray Routh a fost găsit vinovat de uciderea fostului lunetist din cadrul Navy SEAL Chris Kyle - autorul "American Sniper" - şi a lui Chad Littlefield, un prieten al acestuia, de către un tribunal din Texas, în sudul Statelor Unite. Routh, în vârstă de 27 de ani, a fost judecat pentru uciderea celor doi în februarie 2013 la un poligon de tir din Texas.

Fostul puşcaş marin a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, după ce procurorii nu au cerut pedeapsa cu moartea. Potrivit documentelor,  puşcaşul se afla sub influenţa marijuanei şi alcoolului la momentul faptei.

Fostul puşcaş marin a pledat nevinovat din motive de alienare mintală, iar avocaţii săi au argumentat că Routh suferea de tulburări psihice şi era psihotic atunci când i-a împuşcat mortal pe Kyle şi Littlefield, în timpul unei călătorii la un poligon de tir, pe 2 februarie 2013. El a participat în 2010 la efortul de reconstruire a Haiti după un cutremur devastator.

Procesul puşcaşului marin a atras atenţia, mai ales după premiera filmului American Sniper. Pelicula este bazată pe memoriile lui Kyle (una dintre victimele puşcasului marin, n.r.), care este considerat cel mai "eficient" lunetist din istoria armatei americane. În cele patru misiuni pe care le-a efectuat în Irak, fostul membru al trupelor de elită Navy Seal a atins un record absolut ca număr de ţinte atinse de un lunetist american.

După ce s-a retras din armată, Kyle i-a ajutat pe alţi veterani afectaţi de stres posttraumatic şi alte probleme de natură mintală. Mai mult, puşcaşul marin care l-a împuşcat era unul dintre cei pe care Kyle îi sfătuia cum să depăşească stresul posttraumatic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ