UDMR nu votează moțiunea. Kelemen Hunor: Nu vom fi prezenți în sală în momentul votului

| 27 iun, 10:59

UDMR a decis să nu voteze moțiunea de cenzură a guvernului, asigurând astfel supraviețuirea executivului Vioricăi Dăncilă.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat miercuri, înainte de votul pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE că formațiunea maghiară nu va participa la vot.

"Am decis că vom participa la dezbateri, pentru că vom avea şi noi ceva de spus, iar în momentul votului vom părăsi sala. Nu vom fi în sală, vom fi absenţi la vot', a spus Kelemen Hunor, care a explicat că votul va demonstra că PSD-ALDE au majoritate cu sau fără voturile maghiarilor.

”Nu se pune problema sa asigurăm cvorumul, nu vom fi în sala în momentul votului”, a explicat el.

”Majoritatea parlamentară se poate schimba prin moțiune, dar e nevoie de ceva mai mult decât o critică a guvernului. trebuie o viziune de viitor, o listă de miniștri, ceea ce lipsește în acest moment”, a precizat liderul UDMR.

Șansele moțiunii de cenzură sunt infime, ținând cont de situația din Parlament.

Total parlamentari - 465

Număr voturi necesare - 233

PSD + ALDE = 247

PNL + USR + PMP = 156

UDMR = 30

Minorităţi naţionale = 17

Neafiliaţi - 15

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ