Udrea: Alina Bica era o persoană 'rea'. Nu făcea pe plac nimănui în Guvern

| 28 noi, 12:43

Elena Udrea a declarat luni că Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, era percepută în Guvern ca fiind o persoană "rea", deoarece nu făcea pe plac nimănui, nici prim-ministrului sau şefilor SRI, dacă ceea ce i se cerea era împotriva convingerilor ei.

Elena Udrea a fost audiată în calitate de martor în dosarul ANRP, în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu. 

"În Guvern, Alina Bica era văzută ca o profesionistă, rea, în sensul unui tehnocrat căruia nu puteai să îi ceri să facă ceva dacă era împotriva convingerilor ei. Cu ea se discuta în Guvern mai mult decât cu ministrul Justiţiei. Noi, în Guvern, de multe ori doream să facem lucruri politice şi ne loveam de refuzul Alinei Bica. Ea invoca mereu texte de lege şi nouă ni se părea că este exagerată. Nimeni nu îşi permitea să îi ceară Alinei Bica să îşi modifice punctul de vedere, nici măcar prim-ministrul. Discutam cu argumente juridice şi dacă nu aveam contraargumente legale, rămânea ca ea. Niciodată nu am auzit ceva critic referitor la activitatea Alinei Bica", a spus Elena Udrea. 

Şi la ieşirea din sala de judecată, Udrea a reluat ideea că Alina Bica nu făcea pe plac membrilor Guvernului. 

"Noi o vedeam ca fiind foarte rea, pentru că eram în Guvern oameni politici care voiam să luăm decizii politice şi Alina Bica se ridica şi spunea mereu - asta nu se poate, asta nu se poate. Nimeni nu îşi permitea să îi spună Alinei Bica să îşi modifice punctul de vedere. Eu am fost şi sunt prietenă cu ea, acum mai mult decât înainte. Niciodată eu nu mi-aş fi permis să îi spun Alinei Bica să facă într-un fel sau altul. Cum a ajuns aici? Păi, odată pentru că nu făcea pe plac nimănui dacă era împotriva convingerilor ei, indiferent cine ar fi cerut, de la prim-ministru la şefii SRI. Dacă nu era legal, Alina Bica nu făcea şi probabil că a şi deranjat", a explicat Elena Udrea. 

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În acelaşi dosar mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu. 

Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT. 

"În 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan şi Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian şi alte persoane", susţin procurorii. 

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov. 

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală, arată procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ