Udrea, despre Bechtel: Guvernul e neserios, Şova trebuie demis

| 27 mai, 2013

Deputatul PDL Elena Udrea a cerut demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, pentru felul în care a fost gestionat subiectul contractului cu Bechtel, catalogând Guvernul USL drept "neserios" şi "penibil".

"Nu e acceptabil ca un ministru să anunţe rezilierea unui contract, fără ca în prealabil să ştie ce presupune acesta. Dovedeşte superficialitate şi incompetenţă. Dacă acolo se presupun despăgubiri de 1 miliard de euro din partea statului român? Cred că Şova ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demis", consideră Udrea, potrivit unui comunicat emis de PDL.

Ideea controlului pe care vrea să-l realizeze premierul asupra derulării acestui contract a fost catalogată de Elena Udrea drept "hazlie".

"Premierul ne-a anunţat că îl va verifica pe Adrian Năstase, mentorul său, cel care se face responsabil de această ţeapă uriaşă reprezentată de autostrada Bechtel. Sunt foarte curioasă dacă va găsi ceva împotriva fostului prim-ministru. Mă cam îndoiesc, dar adevărul este că nu ştiu care sunt relaţiile dintre cei doi", susţine deputatul PDL.

În opinia sa, USL "trăieşte" doar din comunicare, anunţând măsuri pe care nu poate să le pună în aplicare. Udrea crede că la fel se va întâmpla şi cu măririle de pensii şi salarii promise, cu reducerea TVA sau a contribuţiilor la asigurările sociale.

"Acest Guvern se umple de penibil. Nu e posibil să anunţi cu surle şi trâmbiţe că reziliezi unul dintre cele mai păguboase contracte ale României cu o firmă şi apoi să spui că nu se poate, mai trebuie să aşteptăm. Prin comparaţie cu Guvernul USL şi filmele cu Stan şi Bran par serioase", apreciază deputatul PDL.

Premierul Victor Ponta a trimis, astăzi, Corpul de control la Bechtel, cerând verificarea contractului cu această companie, au declarat surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania se încheie luni cu totul, în prezent fiind aproape reziliat, a afirmat recent ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova. ''Luni se încheie cu totul. Suma este stabilită'', a spus Şova. În ceea ce priveşte stadiul contractului, el a precizat că este ''aproape reziliat'' şi că ''mai sunt de discutat mici amănunte, nu esenţiale''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ