Udrea îşi elimina potenţialii contracandidaţi cu lovituri abile de geantă

| 16 mai, 2014

Tupeistă şi ipocrită. Acestea sunt principalele atribute care o caracterizează pe Elena Udrea.

Şefa PMP pledează de ceva timp pentru unificarea dreptei dar în acelaşi timp are grijă să-şi pună la punct posibilii aliaţi. De altfel, faimoasa blondă nu scapă niciun prilej să-şi atace colegii de Opoziţie. Ultimul pe lista “neagră” a Elenei Udrea este prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis.

Ce-i drept, în ceea ce îl priveşte pe edilul Sibiului, nu a fost vorba atât de un atac direct, cât mai mult o încercare de a îl scoate din cărţi pentru alegerile prezidenţiale. Căci, se ştie foarte bine că Iohannis stă destul de bine în sondaje, cel puţin la nivel de încredere şi nu neapărat la nivel intenţie de vot. Cu toate acestea, multe voci atestă ideea unei posibile rocade între prim-vicepreşedintele PNL şi Crin Antonescu, cel din urmă fiind în prezent candidatul liberalilor pentru prezidenţialele din noiembrie.

Deşi Iohannis a negat o astfel de posibilitate, nu ştim ce se va întâmpla după 25 mai, când Antonescu e posibil să părăsească şefia partidului, graţie scorului slab care este atribuit PNL-ului de toate casele de sondare a opiniei publice. Mai mult, până în noiembrie este timp suficient pentru ca Iohannis să-şi schimbe părerea.

Or, această ipoteză o incomodează destul de mult pe dna Udrea, care încearcă să pozeze de ceva timp în “candidatul unit al dreptei”. Cum spuneam, există o dualitate în discursul şefei PMP. Pe de-o parte vorbeşte despre consens între liderii partidelor de dreapta, de nevoia de unitate, de unificare a forţelor de centru-dreapta, iar pe de altă parte încearcă cu obstinenţă să-i îngroape pe prezidenţiabilii deja anunţaţi ai “Dreptei”. De altfel, chiar zilele trecute povesteam aici pe obiectiv.info cum Elena Udrea lăsa de înţeles că ar fi singura persoană aptă să-i ţină piept lui Victor Ponta într-un ipotetic tur II al prezidenţialelor. Prima blondă a ţării se arată dispusă chiar să între “în mocirlă” pentru a învinge candidatul PSD. De fapt, Elena Udrea se arată dispusă a face cam orice, de la sărit în mocirlă la sărit cu paraşuta, până la croşetat sau dat cu mopul, totul pentru a-şi atinge obiectivul electoral.

Revenind însă la Klaus Iohannis, Udrea a făcut un exerciţiu de imaginaţie, prevăzându-i un viitor nu foarte luminos prim-vicepreşedintelui PNL. Rugată să comenteze scenariul în care primarul Sibiului ar prelua şefia PNL, fostul ministrul portocaliu a comentat sec.

“Când s-o pune Voiculescu şi Antena3 pe Iohannis, şi RTV-ul, nu mai rămâne nici..”, a declarat Udrea.

Declaraţiile Elenei Udrea trădează mai degrabă frică. Căci un Iohannis preşedinte al PNL, candidat la preşedinţia ţării i-ar strica cu adevărat ploile doamnei Udrea, care s-ar vedea pe dinafara cursei pentru Cotroceni. Or un astfel de scenariu este de neconceput pentru Elena Udrea. Ar însemna că toată eforturile concentrate în crearea PMP-ului au fost în van.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu aspiraţiile prezidenţiale ale doamnei Udrea. Ştim însă cu siguranţă că între timp, prima doamna a PMP-ului va continua să pledeze pentru unificarea dreptei.

 

 

Tag-uri: iohannis, Ponta, udrea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ