Udrea, provocată de Săftoiu să plece din PDL

| 17 mai, 2013

Traseul celor două în politică este presărat cu o serie de asemănări. Ambele au fost propulsate în politică de Traian Băsescu.

Relaţia dintre Elena Udrea şi Adriana Săftoiu a fost dintotdeauna vulcanică – atunci când Elena Udrea a căpătat puteri în PDL, sub mandatul de premier al lui Emil Boc, Adriana Săftoiu a părăsit formaţiunea democrat-liberală, înscriindu-se ulterior în PNL. Cele două au fost angrenate în schimburi de amabilităţi grele între doamne încă de pe vremea în care făceau parte din corpul de consilieri ai preşedintelui Băsescu. Udrea - în calitate de consilier şi şefă a Cancelariei preşedintelui, Săftoiu - în calitate de purtător de cuvânt al preşedinţiei.

Traseul celor două în politică este presărat cu o serie de asemănări. Ambele au fost propulsate în politică de Traian Băsescu. Cu diferenţa că Elena Udrea încă nu l-a renegat pe şeful statului şi probabil că nici n-o va face. Ambele au avut momente de maximă vizibilitate în partidele lor pentru ca apoi să cadă în dizgraţie. Elena Udrea în dizgraţia lui Vasile Blaga, Adriana Săftoiu în cea a lui Crin Antonescu. Diferenţa e că în timp ce Adriana Săftoiu a părăsit PDL, Elena Udrea încă mai speră la o minune în ceea ce o priveşte. Ambele au fost atât membre ale PNL, cât şi ale PDL. Cu precizarea că viitorul Elenei Udrea în PDL este unul incert.

În realitate, viitorul Elenei Udrea pare mai degrabă legat de Partidul Popular, conform recentelor declaraţii ale Adrianei Săftoiu. PDL-ul forţează ieşirea din partid a fostului ministru, în condiţiile în care, pe fondul declaraţiilor din ultima perioadă, este percepută drept un „cal troian” al preşedintelui Băsescu. Prin urmare, rămânerea în PDL pare tot mai puţin plauzibilă. Totuşi, dacă nu pleacă acum, ci o va face ulterior, cariera politică a Elenei Udrea este compromisă.

Viitorul politic al Elenei Udrea în anunţatul Partid Popular este însă sub semnul întrebării, fiindcă fostul ministru PDL nu a demonstrat niciodată că ar fi un vector al construcţiei, ci a acţionat întocmai învăţăturilor primite de la artizanul ei politic, Traian Băsescu. Adică a generat conflicte, a dezbinat şi a urmărit de fiecare dată preluarea puterii, prin orice mijloace. Cu un astfel de bagaj, indiferent că va rămâne în PDL sau va migra spre Partidul Popular, şansele ei şi alte partidelor în jurul cărora se învârte sunt torpilate din start.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2013
alex
Astea nu sunt DIVE?
doua fufeze gretoase.Avea Basescu o recomandare pentru cineva,sa mearga pe centura.N'ar fi rau sa-si gaseasca o slujba acolo.E pe bani multi !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ