Udrea: Sunt un mic agricultor, am vreo 40 de hectare

| 20 sep, 2014

Preşedintele PMP, Elena Udrea, candidat al acestei formaţiuni la alegerile prezidenţiale, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că se consideră un "mic agricultor", având în proprietate aproximativ 40 de hectare de teren agricol, care are probleme să reziste fără un sprijin din partea Guvernului.

"Sunt un mic agricultor şi eu şi vă spun că este foarte greu să rezişti în condiţiile în care nu există niciun fel de sprijin din partea Guvernului, iar cei mai mulţi dintre cei care încearcă să lucreze pământul sfârşesc prin a vinde produsele la preţuri foarte mici intermediarilor, în aşa fel încât de multe ori sunt dezamăgiţi şi renunţă pe parcurs. O ţară care are al doilea pământ agricol la nivelul Uniunii Europene, şi ca întindere, şi din punct de vedere al calităţii acestuia, este păcat să nu trăiască din agricultură, să nu-şi dezvolte economia pornind de la agricultură. Pentru asta, desigur, ar trebui să fim în stare să generăm politici guvernamentale în susţinerea agricultorilor", a afirmat Udrea, cu ocazia vizitei făcute la târgul de produse agricole "Toamna bistriţeană".

Întrebată despre suprafaţa pe care o lucrează şi ce cultivă, Elena Udrea a spus că a semănat până acum grâu, orz şi rapiţă, dar că producţia din acest an a fost sub aşteptări, din cauza inundaţiilor.

"Am vreo 40 de hectare de teren împrăştiate într-un judeţ întreg şi am cultivat grâu, orz şi acum am semănat rapiţă. Însă din vânzarea producţiei, mai ales că au fost inundaţii şi ploi, fără sprijin nu prea poţi să faci agricultură performantă şi nici nu prea poţi să ai un câştig din agricultură la nivelul acesta. Sigur, dacă aş fi putut să concesionez şi eu ca domnul Voiculescu sau ca alţii mii de hectare de teren de la stat, pe nimica toată, probabil că era mai simplu. Dar aşa, să cultivi câteva hectare pe care le ai în proprietate, fără sprijin din partea statului pentru agricultori, este foarte greu", a adăugat Elena Udrea.

Când a fost întrebată ce recoltă a obţinut la cultura de orz, aceasta a dat un răspuns aproximativ şi a explicat că "nu s-a apucat încă să înveţe foarte bine agricultura".

"Cred că cinci tone (de orz - n.r.) au fost la hectar, parcă. Vă daţi seama că mai ales acum, în perioada aceasta, nu m-am apucat încă să învăţ foarte bine agricultura, dar o să o fac, pentru că eu chiar cred că agricultura este salvarea României şi chiar cred că trebuie să-i încurajăm pe oameni să facă agricultură şi pe micii producători să-i susţinem, pentru că aţi văzut ce mâncare bună se poate produce aici, în ţara noastră", a mai spus preşedintele PMP.

Udrea a confirmat, totodată, că prin firma sa a arendat şi terenul cumpărat de fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, în comuna Nana.

"S-a vehiculat o ştire de acum şase luni, un an, nu ştiu de când am făcut lucrul acesta. Dar, ştiţi, nevoia aceasta de breaking news-uri... O să spunem breaking news despre ştirea asta pe care am dezbătut-o la televizor de jumătate de an ... Da, pe firma mea de agricultură am lucrat în arendă şi terenul Ioanei Băsescu, în afară de terenurile mele, cele 43 de hectare. Dar este veche de când am cultivat, nu de acum", a explicat Udrea.

Elena Udrea a vizitat, sâmbătă, târgul agricol "Toamna bistriţeană", organizat în localitatea Viişoara, ce aparţine administrativ de municipiul Bistriţa. Ea a fost aşteptată de membri şi susţinători PMP îmbrăcaţi în tricouri albe, imprimate cu poza sa, a cumpărat prune şi mere, pe care mai apoi le-a împărţit celor din jur, dar a şi gustat o roşie de grădină şi un ardei iute, pe care le-a apreciat ca fiind de bună calitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ