Udrea va face un masterat în teologie: Îmi doresc să dezvolt un proiect nonprofit, cu caracter ecumenic, Institutul Fericirii

| 21 sep, 18:49

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, că a decis să urmeze cursurile unui masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca pentru că doreşte să se implice într-un proiect de tip ONG - 'Institutul Fericirii', scopul fiind de a ajuta oamenii ca, ''prin puterea credinţei, prin gândire pozitivă, să dobândească fericirea în viaţă''.

"Experienţa personală pe care o trăiesc de un an şi jumătate în care am constatat cât de importantă este credinţa religioasă şi încrederea în a obţine fericirea în viaţă, în a obţine ceea ce îţi doreşti, indiferent dacă ceea ce-ţi doreşti se referă la sănătate, la familie, la carieră - această experienţă proprie m-a determinat să îmi doresc să împărtăşesc şi altora descoperirea aceasta miraculoasă şi să îi ajut şi pe alţii ca, prin puterea credinţei, prin gândire pozitivă, să dobândească fericirea în viaţă. Este ceea ce mi-am dorit să fac. Domeniul pe care l-am ales - specializarea din domeniul teologiei - este consiliere pastorală şi asistenţă psiho-socială", a afirmat Elena Udrea. 

Ea a arătat că domeniul ales este unul "oarecum nou". 

"Eu citesc şi mă documentez şi practic de un an şi jumătate, cel puţin. Ştiam exact ce vreau să fac. Puteam să merg la Bucureşti sau în altă parte, mai aproape, dar era singura universitate sau facultate de teologie care avea un masterat în această specializare, şi am mers acolo, chiar dacă e mai departe. Deci, ştiam exact ce vreau să fac şi aveam o pregătire minimală în această zonă. Deci, nu a fost un examen uşor, pentru că nota sau media se bazează pe un referat pe care l-am prezentat, însă nu a fost nici foarte greu. Nu sunt, nu mă consider o cunoscătoare, de asta şi doresc să aprofundez domeniul, dar, din acest punct de vedere, consider că deţin suficient de multe cunoştiinţe cât să aplic la un master", a susţinut Udrea. 

Potrivit acesteia, tema referatului prezentat se referă la "rolul consilierii pastorale în determinarea credincioşilor, oamenilor cu credinţă religioasă, de a se implica în problemele comunităţii". 

"Am pornit de la realitatea, pe care eu am constatat-o, că, deşi oamenii se declară credincioşi şi religioşi, în realitate nu sunt deloc preocupaţi de implicarea în problemele comunităţii lor, ceea ce este greşit", a spus Udrea. 

Deputatul a adăugat că, în baza masteratului pe care-l va urma, îşi propune să lucreze la un mod profesionist în cadrul unei asociaţii nonprofit, "Institutul Fericirii", proiect pe care vrea să-l lanseze în zilele următoare. 

"Îmi doresc ca în mod profesionist făcut să pot să lucrez la acea asociaţie nonprofit pe care m-am gândit să o înfiinţez, 'Institutul Fericirii', unde, oameni cu diferite probleme, de sănătate, emoţională, orice fel de probleme să poată să fie consiliaţi ca prin credinţă religioasă şi prin psihologie să-şi rezolve toate aceste provocări cu care se confruntă", a precizat Udrea. 

Aceasta a arătat că proiectul legat de 'Institutul Fericirii' se află în "etapa juridică". 

"Este o asociaţie după un model american, m-am inspirat dintr-o asociaţie similară înfiinţată în anii '50 în Statele Unite, unde vor activa preoţi, psihologi, asistenţi de dezvoltare personală, pentru că nu vor veni numai oameni cu credinţe religioase aici. Pot veni şi oameni care nu au, la acest moment, o credinţă religioasă, nu sunt credincioşi, dar care pot fi sfătuiţi, fie de către un preot să-şi rezolve problemele cu care se confruntă prin practici religioase, cum ar fi mersul la biserică, rugăciunea colectivă, rugăciunile individuale, spovedania, sau pot fi consiliaţi de psihologi şi de asistenţi de dezvoltare personală", a menţionat Udrea. 

Întrebată dacă a purtat discuţii cu oameni din zona politicului despre acest proiect, Udrea a spus: "Nu, uitaţi, în spirit de glumă, mă ofer să le fiu consilier pastoral colegilor care au nevoie. (...) Sigur, dacă-şi doresc, acum, în momentul în care eu am anunţat acest institut au fost colegi care mi-au spus că sunt întrebaţi în colegiile lor, în ţară, unde reprezintă diverse comunităţi, de către oamenii pe care-i întâlnesc pe stradă, dacă doamna Udrea va înfiinţa institutul şi în oraşul lor. Această asociaţie îmi doresc să fie, desigur, la nivel naţional. Ea se va dezvolta pe măsură ce vor veni oameni dornici să lucreze în această asociaţie, pentru că totul este benevol. Nimeni nu vine să câştige aici bani, dimpotrivă, vin să ofere sprijin în mod gratuit". 

Udrea a precizat că asociaţia va fi una cu "caracter ecumenic", care se adresează tuturor religiilor. 

''În practică eu îmi doresc să mă dedic acestui proiect. Cred că poţi să faci bine oamenilor şi societăţii şi din politică şi eu, cât am putut, am încercat să fac bine ca om politic, ca ministru, dar cred că suntem o naţiune traumatizată din punct de vedere emoţional şi care se poate vindeca prin credinţă şi încredere. Şi cred că un astfel de proiect poate fi util societăţii şi oamenilor, cel puţin la fel de mult cât ar putea să fie politica. Deci, mă dedic acestui proiect cu acelaşi scop, vreau să ajut oamenii să fie fericiţi, să le fie bine. Un om căruia îi este bine şi este fericit este mult mai util societăţii şi, la rândul lui, poate să-i ajute şi pe alţii şi totul se transformă. Suntem un popor care gândeşte prea rău, prea negativ şi atunci cred că e nevoie de mai multă credinţă şi încredere", a mai spus deputatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ