UE a poluat cel mai puţin din 1990 încoace. România avut o contribuţie negativă

| 29 mai, 2013

Volumul gazelor cu efect de seră emise de către Uniunea Europeană au scăzut cu 3,3% în 2011, cel mai jos nivel atins din 1990până azi. România are însă o contribuţie negativă pentru că a înregistrat cele ridicate creşteri ale emisiilor, alături de Bulgaria şi Spania.

Agenţia Europeană de Mediu, cea care a anunţat azi informaţia, susţine că scăderea de 3,3% a fost însoţită de o creştere a PIB-ului, efect al unei "ierni uşoare". Diminuarea volumului gazelor cu efect de seră vine după o creştere înregistrată în 2010, atunci când s-au înregistrat o iarnă severă şi o revenire a mai multor economii europene cu efect în impulsionarea consumului de energie electrică.

Jacqueline McGlade, şeful agenţiei, consideră că acesta este un pas către obiectivul UE de reducere cu 20% a emisiilor până în 2020 în comparaţie cu nivelurile din 1990. Dar a remarcat de asemenea o creştere în unele state a consumului de combustibil cu conţinut ridicat de carbon, cum ar fi cărbunele. Acesta este rezultatul importurilor tot mai mare de cărbune ieftin din SUA după ce americanii au început să utilizeze la scară largă tehnologia de fracturare hidraulică pentru a exploata gazele de şişt.

Aproape două treimi din reducerile de volume de emisii provin din Marea Britanie, Franţa şi Germania, în timp ce Bulgaria, România şi Spania au raportat cele mai mari creşteri, conform Agenţiei Europene de Mediu.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ