UE ajută la repatrierea a 100.000 de cetăţeni comunitari blocaţi în străinătate

| 19 mar, 17:27

 

Uniunea Europeană ajută la repatrierea a circa 100.000 de europeni blocaţi din străinătate din cauza consecinţelor pandemiei de coronavirus, a transmis joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP.

 

 

 

"În acest moment, peste 100.000 de bărbaţi, femei şi copii şi-au exprimat deja dorinţa de a reveni", a precizat şefa executivului european într-un mesaj video postat pe Twitter.
"Suntem aici pentru a-i ajuta să revină acasă. Lucrăm la asta cu guvernele naţionale. Diplomaţii europeni din întreaga lume vin în sprijin", a adăugat ea.
Germania a precizat că 13 zboruri sunt pe cale de a fi organizate pentru a repatria în total circa 3.000 de europeni din Egipt, Maroc, Filipine, Tunisia şi Argentina.
"De asemenea, pregătim repatrierea unor europeni din Peru, Mongolia şi din mai multe ţări africane", a adăugat Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.
În ultimele două zile, UE a repatriat din Maroc austrieci şi alţi cetăţeni din blocul comunitar, precum şi elveţieni, bosniaci şi americani, a menţionat ea.
Comisia a co-finanţat aceste zboruri prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă.
"De la începutul apariţiei coronavirusului, am repatriat peste 1.200 de cetăţeni ai UE, de exemplu din Japonia şi SUA", a precizat preşedinta CE.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ