UE îi dă dreptate lui Klaus Iohannis în scandalul mutării ambasadei: ”Poziția României, neschimbată”

| 20 apr, 16:44

Uniunea Europeană a avut o primă reacție în scandalul mutării Ambasadei României din Israel: a luat la cunoştinţă ştirile din presa românească despre tentativa Guvernului de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, dar că poziţia preşedintelui Iohannis arată cum, de fapt, politica României rămâne neschimbată.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a mai transmis, la solicitarea Libertatea, că, în conformitate cu o rezoluţie a ONU, toate statele membre UE au ambasadele la Tel Aviv.

“Poziţia Uniunii Europene este bine cunoscută şi clară. Deşi am văzut informaţii în presă care indică o mutare a ambasadei României, am luat la cunoştinţă declaraţia de astăzi a Preşedintelui României, care confirmă că poziţia României rămâne neschimbată. UE susţine cu tărie soluţia celor două state, care ar trebui găsită prin discuţii directe între cele două părţi, Ierusalimul fiind viitoarea capitală a ambelor state. În conformitate cu rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU (478), delegaţia UE şi ambasadele tuturor statelor membre UE se află la Tel Aviv”, se arată în mesajul transmis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ