Uimitor! S-a inventat superglue pentru inimă

| 23 ian, 2014

Un superglue ce poate fi folosit în chirurgia cardiacă a fost pus la punct la Harvard Medical School. Acesta poate acoperi defectele inimii și poate opri sângerările în operații. Cercetătorii au testat lipiciul pe porci, a căror inimă e asemănătoare cu a oamenilor, și au descoperit că acesta poate chiar repara defecte cardiace.

Inițial lipiciul are consistența mierii și de îndată ce este fixat, moleculele din lipici pătrund între fibrele de colagen din țesut (colagenul este proteina care oferă țesutului structură și formă). Chirurgul folosește apoi lumină ultravioletă ce face ca moleculele să elibereze radicalii liberi care sunt foarte reactivi și leagă moleculele, creând lanțuri stabile. Rezultatul este o substanță ce seamănă cu cauciucul, cu molecule care sunt interconectate de colagenul inimii, scrie wwwdoctorulzilei.ro.

Pe piață deja există soluții adezive pentru reparat țesuturile, însă acest lipici diferă de ele în mod considerabil prin faptul că se întărește repede, este compatibil cu toate tipurile de țesut și nu este nevoie ca țesuturile să fie uscate pentru ca lipiciul să adere.

Tag-uri: inima, superglue
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ