UIMITORUL proiect nazist secret: Bombardierul care putea ajunge ORIUNDE pe Pământ, într-o oră

| 11 aug, 2014

Cand Al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat, inginerii americani au putut beneficia de numeroase documente care contineau proiecte de avioane si rachete naziste.

Unul dintre cele mai terifiante proiecte a fost cel al bombardierului proiectat de Eugen Sanger - un avion supersonic cu echipaj uman proiectat pentru a ajunge in orice oras de pe Pamant intr-o ora, relateaza Gizmodo.

Eugen Sanger a fost un inginer de rachete austriac care a inventat un concept de avion-racheta avand un fuzelaj cu fundul plat. Avionul urma sa fie lansat dupa procedura actuala de lansare a rachetelor moderne.

Sanger a teoretizat ca avionul poate atinge nivelul superior al stratosferei dupa care era directionat de catre pilot spre orice oras terestru unde lansa bomba, apoi revenea la un loc de aterizare predeterminat.

 

Din pacate pentru Sanger, dar din fericire pentru istorie, avionul nu a fost niciodata construit, deoarece sistemul de propulsie lichid era prea nesigur pentru utilizare la vremea aceea, iar proiectul nu a fost propus pentru finantare.

Sanger a continuat sa proiecteze rachete experimentale pentru nazisti, dar munca sa a fost pusa in umbra de un alt om de stiinta: Wernher von Braun.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ