Uite cine vorbește – Macovei a curăţat un complet de judecată pentru casa părinţilor

| 28 iun, 2013

Procurorul comunist Monica Macovei, metamorfozat pe perioada de tranziţie în exponentul luptei anti-corupţie din România, vorbeşte, din nou: ”USL se grăbește să «curețe» legile şi să îşi scape membrii şi prietenii de dosarele de corupție”.

Ceea ce nu spune europarlamentarul Monica Macovei este cum a curăţat chiar ea un complet de judecată, pentru a-şi ajuta părinţii, în România anului 2005.

Ceea ce este ciudat este faptul că un procuror foarte „eficient” al sistemului comunist a ajuns să reprezinte un garant al independenţei justiţiei din România. de-a dreptul mirobolant este faptul că oamenii ascultă de o persoană care a participat activ, în perioada comunistă, la făptuirea multor crime ale sistemului comunist, un sistem comunist care a subordonat întotdeauna justiţia.

Paradoxul nu se opreşte din păcate aici. Pentru cei ce au uitat, inclusiv pentru doamna Macovei se pare, ţin să reamintesc episodul retrocedării casei părinţilor europarlamentarului, care au rămas în posesia imobilului chiar dacă au existat nu una, ci două decizii ale instanţelor de judecată (Tribunalul București, Curtea de Apel București) care au dat câştig de cauză moştenitoarei de drept al imobilului, doamnei Ana Maria Petrini.

Ca să mă exprim în termenii preferaţi de Macovei, iată dovezile:
1.    Inspectorii CSM s-au sesizat pe acest caz şi au constatat că dosarul de recurs de la Înalta Curte a fost mutat de la un complet (suspectat a fi nefavorabil) la un altul care a dat câştig de cauză, prin încălcarea legii.
2.    Şeful Secției Civile a ICCJ, Dănuţ Cornoiu a intervenit în mutarea dosarului, cel puţin aşa reiese din verificările CSM
3.    Dănuţ Cornoiu este este găsit vinovat de secţia de judecători ai CSM care „a manifestat o atitudine nesinceră, atât in cursul efectuării cercetării prealabile, cat si in cursul judecății abaterii disciplinare, încercând sa atribuie întreaga responsabilitate a schimbării nelegale a completului de judecata investit cu soluționarea dosarului civil 10341/2004, în sarcina doamnei Stancu Luana si a prim grefierului Coman Camelia” şi a fost propusă în consecinţă propunerea de excludere din magistratură
4.    CSM a decis ulterior că propunerea de excludere din magsitratură era o sancţiune cam gravă pentru Cornoiu şi au decis în continuare diminuarea indemnizaţiei cu 15% (mai puţin decât au fost tăierile salariilor bugetarilor în 2010)

Cum stăm doamna Macovei? Poate USL are ingerinţe în justiţie, deşi se face deja un an de când auzim poezia aceasta şi avem în continuare condamnări şi dosare deblocate (vezi Becali). Cu o majoritate de 70% USL ar putea, în accepţiunea doamnei fost ministru Macovei, să controleze total sistemului de justiţie din România şi în ultimul an nu am auzit de vreun dosar blocat de corupţie la nivel înalt.

Nu am auzit-o vreodată pe doamna Macovei să comenteze despre ineficienţa justiţiei în cazul casei părinţilor săi. Nu am auzit-o pe doamna Macovei să spună că domnul judecător Cornoiu este o parte coruptă a sistemului poate pentru că acesta i-a făcut un pustiu de bine „ministeresei” în 2005 ajutându-i vădit părinţii să nu îşi piardă casa?

Pentru doamna Macovei justiţia e bună când îi ajută părinţii să-şi păstreze casa, dar este coruptă şi controlată politic în restul cazurilor care nu îi convin. Mai mult decât atât, Parlamentul este bun când blochează Legea lustraţiei care prevedea în mod specific interzicerea accederii la funcţii publice pentru procurorii din sistemul comunist dinainte de 1989, dar este prost şi corupt când este majoritar USL.

Nu vă enervează caracterul duplicitar al discursului fostului procuror comunist, Monica Macovei? Nu este puţin deranjantă ipocrizia de care dă dovadă Monica Macovei? Amendamentul prin care s-a scos din Legea lustraţiei orice referire la procurorii comunişti a fost bun pentru Macovei, amendamentele USL nu sunt bune. Judecătorii curaţi sunt doar cei care dau decizii favorabile pentru Macovei şi familia ei, pentru PDL şi clientela lui restul nu sunt buni, sunt corupţi?

Cred că cea mai mare dramă pentru poporul acesta este că am ajuns să fim judecaţi,după 23 de ani, tot de un procuror comunist.

Tag-uri: csm, monica macovei
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ