ULTIMA ORĂ: Amendă URIAŞĂ dacă arunci mucuri de ţigară pe jos

| 07 mai, 17:38

Primăria capitalei franceze lansează o vastă campanie de sensibilizare a parizienilor în privinţa mucurilor de ţigară aruncate pe jos şi anunţă că astfel de gesturi vor fi sancţionate din luna septembrie cu amendă de 68 de euro, scrie metronews.fr, transmite Agerpres.

 

Campania constă în afişe mari şi coşuri suplimentare de gunoi instalate pe străzi, primăria Parisului atrăgând atenţia că resturile de ţigări constituie o adevărată formă de poluare, vizuală şi ecologică. Anual sunt strânse la Paris 350 de tone de mucuri de ţigări, cei 6.800 de agenţi de curăţenie intervenind zilnic pe cei 2.900 de kilometri de trotuare şi 1.600 de kilometri de drumuri. Sunt tot atâtea produse toxice care se infiltrează în pământ şi în apă, dispărând într-o perioadă cuprinsă între patru şi 12 ani.

Lupta pentru eliminarea din peisajul stradal a resturilor de ţigări a fost lansată la mai multe niveluri. Mai întâi au fost instalate pe străzi 30.000 de coşuri pentru ţigări, adică unul la 100 de metri. Ele au un stingător - o plăcuţă de metal pe care se poate stinge ţigara.

Rămâne acum ca parizienii să fie convinşi să îşi lase deoparte automatismele: o ţigară neterminată nu se stinge cu pantoful, ci se aruncă la coş. Pe coşuri există şi mici pictograme care arată cum funcţionează stingătoarele. Agenţi ai primăriei au desfăşurat miercuri acţiuni de sensibilizare a publicului în câteva locuri aglomerate din oraş, iar joi vor merge să vorbească cu oamenii în locuri de petrecere a timpului liber.

Dacă aceste mijloace de convingere nu vor funcţiona, rămâne sancţiunea: agenţii primăriei vor da amenzi de 68 de euro celor care vor arunca resturi de ţigări pe jos, încheie metronews.fr.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ