Ultimatumul Moscovei: Ucraina se conformează solicitărilor sau armata rusă va decide

| 27 dec, 16:35

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuţii, potrivit Reuters.

 

Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forţele sale atacă oraşele ucrainene cu rachete şi rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din ţară.Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage.
"Propunerile noastre de demilitarizare şi denazificare a teritoriilor controlate de regim, eliminarea ameninţărilor la adresa securităţii Rusiei care emană de acolo, inclusiv noile noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic", a declarat Lavrov, citat de agenţia de presă de stat TASS, la sfârşitul zilei de luni.
"Ideea este simplă: Îndepliniţi-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă".
Putin şi-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, numind-o o "operaţiune specială" pentru a "denazifica" şi demilitariza Ucraina, despre care a spus că reprezintă o ameninţare pentru Rusia. Kievul şi Occidentul spun că invazia lui Putin a fost doar o simplă acaparare imperialistă de teren.
În timp ce Moscova plănuise o operaţiune rapidă pentru a prelua controlul asupra vecinului său, războiul se află acum în cea de-a 11-a lună, marcată de multe eşecuri ruşinoase ale Rusiei pe câmpul de luptă şi de succesul Ucrainei în apărarea cu succes a celei mai mari părţi a teritoriului său.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ