Ultimul tun pentru Dragnea! Codurile penale, vot final

| 24 apr, 11:04

Voinţa lui Liviu Dragnea este foarte aproape de realizare. Codul penal şi Codul de procedură penală vor primi astăzi, de urgenţă, votul final.

Comisia Iordache a dat în grabă undă verde, noilor modificări. Opoziţia avertizează că schimbările sunt făcute cu dedicație pentru șeful PSD și ameninţă din nou cu sesizări la Curtea Constituţională.

Social democraţii susţin, însă, că nu vor avea nicio şansă la CCR, iar preşedintele Iohannis va fi obligat să promulge actele normative până la vacanţa parlamentară.

La votul pe articole, PSD a fost ajutat de ALDE şi de UDMR. Cu excepţia votului final, când cei de la UDMR s-au abţinut.

Cele mai controversate modificări se referă la reducerea pedepsei pentru abuzul în serviciu din Codul penal, infracţiune care însă va dispărea cu totul din Legea 78, legea de combatere a corupţiei.

Aşa cum dispare şi neglijenţa în serviciu. Și termenele de prescripţie vor fi reduse, ceea ce face ca multe dosare aflate în anchetă sau pe rolul instanţelor să fie închise după adoptarea legii.

CODUL PENAL, MODIFICAT 

- reducerea termenelor de prescripţie a pedepselor

- abrogarea neglijenţei în serviciu

- termen de un an în care se poate face un denunţ

Sursa: Comisia Iordache 


FAPTA LUI DRAGNEA S-AR PRESCRIE PRIN LEGE

– legea actuală: 8 ani + 8 ani = 16 ani / iulie 2022
– proiectul din Comisia Iordache: 8 ani + 4 ani = 12 ani/iulie 2018.

Sursa: proiectul votat în Comisia Iordache

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ