ULUITOR: Ce ştia LUFTHANSA despre co-pilotul SINUCIGAŞ

| 27 mar, 19:08

Compania aeriana Lufthansa fusese informata in 2009 ca pilotul Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit avionul Germanwings, era temporar inapt de zbor din cauza depresiei, iar Autoritatea aeronautica germana a fost instiintata, afirma surse citate de revista Bild.

Lubitz fusese depistat inapt de abor la scoala de aviatie comerciala din Phoenix (Arizona), unde sunt pregatiti pilotii Lufthansa.

Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potrivit anchetatorilor, citati de BBC, in casa copilotului Andreas Lubitz au fost gasite mai multe "invoiri medicale". Una dintre ele era pentru ziua in care a avut loc tragedia. Procurorii din Dusseldorf au anuntat vineri ca printre documentele gasite in timpul perchezitiei la domiciliul copilotului Andreas Lubitz se afla si o adeverinta medicala prin care era scutit de la serviciu din cauza unei boli. Adeverinta era insa rupta, iar Lubitz nu si-a informat angajatorii despre acest lucru.

Citeşte şi: DECIZIE importantă luată de companiile AERIENE care operează în România, după tragedia din FRANŢA

Anchetatorii germani au mai precizat ca nu au gasit nici un bilet de sinucidere sau "vreun indiciu (de natura) politica sau religioasa" printre documentele descoperite in apartamentul lui Lubitz. "Totusi, au fost gasite documente care contineau informatii medicale ce indica o boala si tratamentul corespunzator (prescris) de medici", au precizat procurorii intr-un comunicat.

Anchetatorii verifica situatia copilotului si a familiei sale, pentru a afla inclusiv daca acesta a suferit vreo depresie, probleme psihice, financiare sau in relatiile personale.

Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat joi ca Lubitz a trecut testele de sanatate si era apt de zbor. El a precizat insa ca in urma cu sase ani, cand Lubitz incepuse pregatirile pentru obtinerea licentei de pilot comercial, a intrerupt cursurile pentru cateva luni. El a adaugat ca, daca motivul era de natura medicala, regulile germane privind respectarea vietii private ar fi impiedicat dezvaluirea acestor informatii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 21:24
Independent
Locuri de munca pentru toti!
Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi!
Detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ