Un aliment adorat de americani face minuni pentru sănătate

| 28 feb, 2014

Stiati ca untul de arahide are numeroase beneficii asupra sanatatii? Nu tot ce mananca americanii este nesanatos. Desi se spune ca untul de arahide este bogat in calorii si trebuie consumat in cantitate mica, el este si o sursa importanta de acizi grasi mononesaturati, ceea ce ajuta in prevenirea bolilor si afectiunilor sistemului cardiovascular.

Iata cele mai importante beneficii ale untului de arahide, pentru a vedea de ce este esential ca acest produs sa faca parte din dieta.

1. Untul de arahide este o sursa importanta de substante nutritive

Cel mai indicat este untul de arahide nerafinat, acesta pastreaza cele mai multe substante nutritive din arahide. Doar 2 linguri de unt de arahide are 7 g proteine ce sunt bogate in aminoacizi la fel ca si alte tipuri de proteine vegetale. De asemenea calciul si fierul din acest produs sunt bune pentru sanatatea oaselor si functionarea celulelor rosii. Nu lipsesc magneziu, vitamina E, B3 si B6 care sunt benefice pentru corp, previn cancerul si bolile cardiovasculare. Potasiul se gaseste si el in untul de arahide si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Resveratrolul din arahide este un nutrient antibacterian foarte bun pentru sanatatea organismului, protejeaza corpul de atacul agentilor patogeni si ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Fibrele sunt si ele importante, reduc riscul de a suferi de boli grave precum sunt: ateroscleroza, diabet si cancerul colorectal.

2. Untul de arahide combate colesterolul rau

Acest lucru a fost afirmat de nutritioniti precum Walter C. Willet, care a explicat calitatile untului de arahide in combaterea colesterolului rau prin continutul sau de grasimi mononesaturate si saturate, atat de importante pentru mentinerea starii de sanatate daca sunt consumate in cantitate redusa. Atentie insa, astfel de grasimi nu se consuma in cantitate mare, deoarece daca se intampla aceasta efectul lor este invers, ele pot creste riscul dezvoltarii unor boli de inima prin faptul ca afecteaza arterele, ingrosand peretii acestora.

3. Untul de arahide contine o cantitate mare de potasiu

Avand in vedere importanta potasiului pentru organism – in prevenirea bolilor de inima si a accidentelor vasculare – trebuie sa introducem untul de arahide in dieta insa in combinatie cu alte alimente ce contin potasiu si ele, astfel se ajunge la cantitatea de potasiu necesara pentru organism in timpul unei zile, fara a exagera cu consumul acestui produs bogat in grasimi.

4. Untul de arahide are efect benefic asupra creierului

Vitamina B3 din untul de arahide ajuta in prevenirea bolii Alzheimer. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca este suficient sa consumi 10 linguri de unt de arahide pe zi si deci cca. 22 mg de vitamina B3 pentru a-ti reduce cu 70 % riscul de a suferi de aceasta boala grava. Desigur 10 linguri este cam mult, nutritionistii recomanda doar 2 linguri pe zi din acest produs.

5. Untul de arahide te ajuta sa slabesti

Desi se spune ca are multe calorii, untul de arahide este bun insa nu se poate manca in exces. Acest produs este bogat in fibre si proteine si astfel este suficient o singura felie de paine cu unt de arahide pentru a avea un sentiment de plenitudine si satietate. Astfel se ajunge sa se manance mai putin in timpul zilei si se obtine o stare de bine, atat fizica cat si mentala. Untul de arahide este bogat in vitamine, minerale si substante nutritive, de aceea este bun pentru sanatatea mentala. Este suficient sa mananci o lingura de unt de arahide care are un gust foarte placut si sanzatia de foame sa dispara.

6. Untul de arahide scade riscul de a suferi de boli cronice, diabet si boli cardiovasculare

Acest lucru se datoreaza faptului ca untul de arahide contine vitamina E, magneziu, potasiu si vitamina B6. Aceste elemente se gasesc in cantitate semnificativa in untul de arahide si ajuta in mentinerea sanatatii corpului.

Tag-uri: unt de arahide
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
yuyu
sanatos
De fapt ceea ce maninca americanii e cu muuult mai sanatos decit ce maninca romanii. Nu exista salam fara carne, o substanta alba si lichida, care in Romania se numeste lapte, bauturile nu sunt contrafacute, nu sunt pui enormi hraniti cu antibiotic sau cine stie ce de zici ca-s gaini iradiate, iar bomboanele si ciocolata, ATENTIE MARE !!!, au zahar in ele.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ