Un alt SECRET bine păstrat de Volkswagen iese la iveală după scandalul emisiilor

| 24 sep, 13:39

Un grup de foşti angajaţi Volkswagen a depus o plângere împotriva producătorului german de automobile, pe care-l acuză că a permis ca muncitorii săi să fie deţinuţi şi torturaţi în timpul dictaturii militare, în perioada 1964-1985, relatează BBC News online.

Doisprezece foşti muncitori susţin că au fost arestaţi şi torturaţi la uriaşa uzină Volkswagen de la Sao Bernardo do Campo.

Filiala Volkswagen în Brazilia a anunţat că anchetează acuzaţiile.

"Compania contactează părţile implicate, pentru a le afla versiunea despre faptele comise de foşti angajaţi în timpul dictaturii militare. Au loc anchete detaliate", a anunţat VW într-un comunicat remis AFP.

Comisia Naţională braziliană pentru Aflarea Adevărului a stabilit anul trecut că în timpul dictaturii au fost comise numeroase abuzuri.

Peste 400 de oameni au fost ucişi sau au fost daţi dispăruţi în perioada 1964-1985. Mulţi alţii au fost arestaţi şi torturaţi.

Membri ai sindicatelor şi activişti de stânga s-au aflat printre cei vizaţi, iar un număr de companii au fost acuzate de colaborare la reprimare.

În raportul final, publicat în decembrie 2014, Comisia a prezentat cazul fostului angajat Volkswagen Lucio Bellentani.

"Eram la serviciu, când două persoane înarmate cu mitraliere au venit la mine", a declarat activistul comunist.

"Mi-au ţinut mâinile la spate şi m-au încătuşat pe loc. Imediat ce am ajuns la Centrul de Securitate al Volkswagen, a început tortura. Am fost bătut - lovit şi pălmuit", adaugă el.

Potrivit avocatei Rosa Cardoso, 12 angajaţi ai uzinei de la Bernardo do Campo, lângă Sao Paulo, au fost torturaţi, iar alţii au fost concediaţi şi înscrişi pe "liste negre".

Când acuzaţiile au fost făcute publice în raportul Comisiei, anul trecut, Volkswagen a anunţat că "urmăreşte orice indiciu al unei posibile implicări a angajaţilor de la Volkswagen do Brasil în încălcări ale drepturilor omului în timpul dictaturii militare".

Firma, care este implicată în prezent într-un amplu scandal internaţional după ce a fost prinsă falsificând teste ale emisiilor automobilelor pe care le produce, nu a comentat, pentru moment, cu privire la procesul civil din Brazilia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ