Un asteroid cu un diametru de 19 metri, vineri, între Pământ şi Lună

| 09 aug, 2013

Un asteroid descoperit cu câteva zile în urmă, cu numele de cod 2013 PS13, al cărui diametru este estimat între 5-19 metri, se aştepta să treacă vineri dimineaţă la o distanţă egală între Pământ şi Lună, menţionează un comunicat al Minor Planet Center (MPC), un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, informează agenţia de presă RIA Novosti.

Noul corp ceresc a fost descoperit miercuri de angajaţi ai Observatorului din La Sagra, situat în munţii Andaluziei (sudul Spaniei), ulterior această descoperire a fost confirmată de omologi ai lor din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Calculele au arătat că asteroidul are o dimensiune între 5-19 metri. Pentru comparaţie, dimensiunea meteoritului de la Celiabinsk (Urali) era de 18 de metri înainte de dezintegrarea sa în atmosfera terestră.

Asteroidul 2013 PS13, potrivit aceloraşi calcule, urma să treacă în jurul 05.23 GMT la o distanţă de aproximativ 203.700 km de Pământ.

Duminica trecută, pe lângă Pământ, la o distanţă de 371.400 de km, a trecut un asteroid de mari proporţii, denumit 2013 PJ10, al cărui diametru a fost estimat de experţi între 31-70 metri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ