UN CONDAMNAT la moarte a scăpat de execuţie în ultima clipă. Motivul este INCREDIBIL

| 02 oct, 14:43

Execuţia unui condamnat la moarte aflat în detenţie într-un penitenciar din statul Oklahoma a fost amânată în ultimul moment, cu 37 de zile, din cauza unui incident cu totul neobişnuit, potrivit RomaniaTv.

În ingredientele care alcătuiau serul letal cu care trebuia injectat bărbatul se afla acetat de potasiu - un aditiv alimentar, în loc de clorură de potasiu - care opreşte inima.

Richard Glossip fusese condamnat la moarte în urmă cu 11 ani, iar execuţia, prin injecţie letală, era programată pentru ultima zi din luna septembrie, la mijlocul acestei săptămâni. Atenţia opiniei publice era foarte concentrată asupra acestui caz, el urmând să fie prima persoană executată cu un sedativ foarte controversat, căruia Curtea Supremă a SUA i-a dat undă verde la utilizare în această vară.

Citeste si: AMERICANII, în stare de ȘOC! Hillary Clinton e pe MOARTE

Spre marea surpriză a tuturor, execuţia nu a mai avut însă loc. Au fost ridicate întrebări de ultim moment despre protocolul de execuţie Oklahoma şi substanţele chimice utilizate pentru injecţia letală", a fost declaraţia de presă de guvernatporul statului California, Mary Fallin, care a adăugat că "după consultări cu procurorul general şi Departamentul de Corecţie s-a emis un ordin de amânare de 37 de zile a execuţiei, timp în care ne vom asigura ea va avea loc în deplină conformitate cu protocoalele aprobate de către instanţele federale".

Între altele, oficialii penitenciarului au observat că în ingredientele care alcătuiesc serul letal se află acetat de potasiu - un aditiv alimentar, în loc de clorură de potasiu - care opreşte inima.

Astfel, execuţia lui Glossip a fost reprogramată pentru data de 6 noiembrie.

Glossip a fost condamnat în cazul uciderii unui proprietar de motel, Barry Van Treese, al cărui criminal, Justin Sneed, a mărturisit că Glossip l-a angajat să-l bată până la moarte cu o bâtă de baseball.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ