Un conflict între PMPU și PDL este iminent

| 16 aug, 2013

Partidul Mișcării Pompieristice pentru Udrea s-a născut din promisiuni exagerate, imposibil de îndeplinit chiar și de către o formațiune cu mai multă greutate și nu nășită alaltăieri.

Cei care și-au propus să taie pisica în patru, după ce i-au arătat-o în prealabil inamicilor din USL, sunt în mare parte eșalonul doi al PDL, cei care au crezut că acum a venit momentul să marcheze și ei ceva la capitolul realizări personale. Însă, în conjunctura actuală, nu reprezintă mare câștig și aproape nicio perspectivă să fii printre primii veniți într-o formațiune politică ce va eșua lamentabil printre ultimele în opțiunile electoratului.

Traseiștii și noi ariviști ai popularilor nu reușesc să se constituie într-o alternativă credibilă pentru electorat, devenind astfel o amenințare pentru USL. Mai rău, ei intră în cursa electorală ca o povară pentru camarazii de odinioară, din PDL, devenind o amenințare pentru liberal-democrații împotriva cărora concurează pe același bazin electoral subțiat după înfrângerea totală suferită în 2012.

Aproape că am fi fost tentați să lăudăm PDL, în primul rând că a scăpat de balastul oportuniștilor de mâna a doua deveniți traseiști de frunte la PMPU, în al doilea rând pentru că, în antiteza unei gogorițe politice coagulate în jurul Ebei și Udrei și a ideilor din ce în ce mai curioase ale furiosului de la Cotroceni, liberal-democrații au strâns rândurile în jurul unui Predoiu, un tehnocrat care în contrapartidă apare aproape credibil și rezonabil. Din păcate, această așa-zisă dreaptă a eșichierului politic autohton suferă de canibalism.

Schisma declanșată de traseiștii populari nu a reușit să aducă electorat nou, așa că PDL și PMPU se văd nevoite să-și împartă puținul existent. Un conflict între cele două tabere este de aceea, indiferent ce speculează public unul sau altul, iminent. Cine va învinge va fi stăpânul acestui bazin electoral secătuit. De acest detaliu esențial depinde dacă PDL va reuși să valorifice în competiția electorală avantajul unui leadership mai credibil. În acest moment, echilibrul de forțe este clar în favoarea PDL.

Un sondaj realizat online arată că mai mult de doi din cinci oameni -adică 41,30%- cred că popularii nu vor depăși PDL în preferințele electoratului de dreapta. 28,92% dintre cei care au votat consideră că popularii lui Eugen Tomac vor reuși să ia fața PDL, în timp ce aproape o cincime dintre respondenți, adică 19,63%, speră într-o colaborare.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 aug, 2013
florin
Asta inseamna "Obiectiv" la voi? Mai bine schimbati numele in Subiectiv

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ