Un consilier local plăteşte cu închisoarea pentru faptul că s-a declarat apolitic la europarlamentarele din 2014

| 06 feb, 22:01

Un consilier local din comuna Pungeşti, membru PNL, a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru fals în declaraţii, după ce s-a declarat apolitic la alegerile europarlamentare din 2014 pentru a fi preşedinte într-o secţie de votare.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat pe Mircea Carp la şase luni de închisoare pentru fals în declaraţii. Şi asta după ce, pentru a fi numit preşedinte într-o secţie de votare la alegerile pentru Parlamentul European, a dat o declaraţie că nu este membru al vreunui partid politic, deşi el activa în Consiliul Local Pungeşti ca ales din partea PNL.

Citeşte şi: Fost consilier prezidenţial: Preşedintele ştie tot, va apărea la final

Magistraţii vasluieni au decis însă amânarea aplicării pedepsei, prevedere a noului Cod Penal, însă, în cazul în care va comite o nouă infracţiune, atunci pedeapsa se poate transforma în închisoare cu executare.

"Propunerea cu acest consilier local pentru funcţia de preşedinte a venit de la Primăria Pungeşti, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a consilierului că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, inclusiv neapartenenţa politică”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Citeşte şi: BOMBĂ! 14 aleși locali, descoperiţi INCOMPATIBILI. VEZI lista!

Totuşi, primarul comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, susţine că nu a ştiut că legea interzice ca preşedintele unei secţii de votare la alegerile europarlamentare să fie membru al unui partid, aruncând întreaga vină asupra secretarului de la primăriei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ