Un cunoscut actor, de acord cu legalizarea eutanasiei umane

| 22 mai, 19:41

Actorul britanic Tim Roth este în favoarea eutanasierii și regretă că acest subiect este atât de complicat pentru atât de multe guverne, a declarat vineri actorul la finalul proiecției la Cannes a filmului 'Chronic', în care joacă rolul unui infirmier, care asistă pacienții aflați în fază terminală, relatează AFP.

'Este o nebunie să obligi oamenii să suporte o astfel de situație', a declarat actorul la o conferință de presă, făcând referire la bolile care generează grave suferințe.

Regizorul mexican Michel Franco, al cărui film 'Chronic' se află în competiția oficială pentru Palme d'Or, a declarat de asemenea că este de acord cu eutanasierea, care ar trebui să fie legală și pusă în practică de o manieră adecvată.

Discutând cu numeroase asistente medicale înaintea producției lungmetrajului 'Chronic', regizorul Michel Franco a înțeles că eutanasierea 'a venit fără oprire'. 'Asistentele fac acest lucru mult mai des decât realizăm noi', a adăugat regizorul Michel Franco.

'Chronic' relatează povestea asistentului medical David, interpretat de Tim Roth, care îngrijește pacienții grav bolnavi, aflați în fază terminală, la domiciliul acestora, cu care a legat o relație de intimitate respectuoasă, ajutându-i să mănânce și fiindu-le aproape, în timp ce familiile lor nu sunt prezente. O pacientă bolnavă de cancer îi cere lui David să o ajute să-și pună capăt zilelor pentru a opri suferința.

La ediția din 2012 a festivalului de la Cannes regizorul mexican Michel Franco a câștigat cu pelicula 'After Lucia' competiția Un Certain Regard.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ