Un dezastru informatic? Aproape toate computerele și telefoanele sunt amenințate. Ce trebuie să știm

| 05 ian, 21:36

Cercetătorii de la Google anunță că au descoperit vulnerabilități care afectează aproape toate computerele, telefoanele și tabletele produse în ultimii 20 de ani. Până acum, specialiștii au descoperit două căi de atac prin care hackerii pot accesa informații private, inclusiv parole şi chei de criptare.

În consecință, toţi marii producători din domeniu, în frunte cu Microsoft, Google şi Apple vor trebui să lanseze update-uri de securitate, scrie RFI România.

"Meltdown" și "Spectre" sunt principalele căi de atac descoperite de specialiștii în securitate prin care hackerii pot accesa informații din aproape orice produs electronic de tipul computerelor, telefoanelor sau tabletelor.

"Meltdown" este mai exact un defect de fabricare care afectează computerele dotate cu cipuri Intel. El le permite hackerilor sa acceseze date importante precum parolele salvate în browserele web.

La rândul său, "Spectre", considerat mai puțin periculos decât "Meltdown", afectează cipurile din smartfone-uri și tablete de tipul Intel, AMD şi ARM, hackerii putând practic păcăli aplicațiile să le furnizeze informații importante.

Update-urile de securitate ale sistemelor de operare nu vor rezolva complet problemele, ci vor încerca doar să facă mai dificilă accesarea memoriei kernel. În plus, dispozitivele vor fi încetinite de aceste update-uri.

”Vorbim despre un mic dezastru în materie de securitate informatică”, declară, la RFI, expertul Mihai Apreotesei.

”Practic, atacatorii pot accesa orice informație deținută în calculatorul personal. În plus, nu sunt multe măsuri ce pot fi luate până la emiterea de update-uri de către companiile producătoare ale respectivelor procesoare”, spune expertul în probleme de securitate informatică Mihai Apreotesei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ