Un distrugător american şi o navă franceză de recunoaştere se află în Marea Neagră

| 11 apr, 2014

Distrugătorul USS Donald Cook şi nava militară franceză Dupuy de Lôme se află în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza crizei ucrainene, informează ziarul turc Sabah.

"Este vorba de o misiune pentru oferirea de garanţii de securitate aliaţilor din cadrul NATO şi partenerilor de la Marea Neagră", a comunicat Departamentul american al Apărării.

"Prezenţa navei USS Donald Cook demonstrează angajamentul nostru pentru intensificarea securităţii, capacităţii de reacţie şi dispozitivelor logistice", a declarat colonelul american Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Oficiali militari ruşi au denunţat prezenţa navelor NATO în Marea Beagră, afirmând că este vorba de o consolidare a dispozitivului naval.

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis şi cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul Donald Cook era staţionat de două luni la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO. Nava USS Donald Cook a părăsit pe 31 ianuarie portul Norfolk din Statele Unite şi a ajuns în februarie la baza navală Rota, situată în sudul Spaniei, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. În Portul Rota urmează să fie aduse alte trei distrugătoare americane.

Dupuy de Lôme (A759) este o navă militară franceză dotată cu echipamente de interceptare a comunicaţiilor forţelor inamice. Nava a intrat în uz în aprilie 2006.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ