Distrugătorul USS Truxtun efectuează exerciţii în Marea Neagră alături de nave româneşti şi bulgăreşti

| 19 mar, 2014

Distrugătorul USS Truxtun efectuează, miercuri, noi exerciţii militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria, în contextul crizei din Crimeea, afirmă oficiali din cadrul Forţelor Navale americane.

"Există multe motive pentru care efectuăm exerciţii cu aliaţii; avem oportunitatea de a-i asigura pe aliaţii din cadrul NATO că beneficiază de susţinerea noastră", a declarat, conform Reuters, Shawn Eklund, un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane.

Distrugătorul american USS Truxtun a efectuat şi săptămâna trecută manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Forţele Navale americane au explicat că este vorba de exerciţii militare "de rutină" care erau programate cu mult înainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Distrugătorul USS Truxtun (DDG-103, în terminologia NATO) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile şi având capacitatea de neutralizare a navelor inamice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ