Un fenomen unic în Europa atrage mii de oameni din toată lumea. Locul din România care i-a fermecat

| 05 mai, 2014

O ciudatenie a naturii atrage an de an oameni din toata lumea, curiosi sa vada cum fierbe pamantul. Fenomenul este unic in Europa.


La numai 150 de km de Bucuresti, in dealurile Carpatilor de Curbura, turistiicare vor sa petreaca cateva ceasuri in liniste pot opta pentru Vulcanii Noroiosi, din judetul Buzau. Vulcanii Noroiosi sunt formatiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica.

Siroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenusie modifica permanent peisajul pentru ca dupa ce se preling se intaresc si dau nastere unor denivelari, scrie stiridebuzau.ro.

Vulcanii Noroiosi sunt impartiti in patru locatii : La fierbatoriPiclele Mari,Piclele Mici si Beciu. Piclele Mari acopera 15 hectare si au fost declaraterezervatie geologica din 1955. Platoul unde continuu pamantul fierbe seamana are pe margini crevase adanci care odinioara erau vulcani activi.

La 5 km departare gasim Piclele Mici care se intind pe o suprafata de 10 hectare. Acestea  sunt monument al naturii din 1924 si sunt cele mai vizitate pentru ca accesul este mai facil. Turistii privesc uimiti bolboroselile si imortalizeaza trecerea prin zona fie cu telefonul mobil, fie cu aparate foto

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ