Un fond de investiţii londonez a cumpărat 5,43% din BRD şi a devenit al doilea proprietar al băncii

| 23 mai, 2013

Fondul de investiţii Aberdeen Asset Managers Limited din Londra a raportat azi la Bursa de valori Bucureşti cumpărarea unui pachet de 5,43% din acţiunile BRD, o tranzacţie evaluată la 310 milioane de lei. Acest fond este sponsorul regatei Aberdeen Dad Vail Regatta, o întrecere care adună la stat reprezentanţii a peste 100 de colegii şi universităţi din America de Nord.

Tranzacţia anunţată azi printr-un comunicat remis Bursei de Valori de la Bucureşti plasează Aberdeen Asset Managers Limited pe locul doi pe lista proprietarilor BRD, al doilea jucător pe piaţa bancară autohtonă, după Societe Generale din Franţa, care deţine 60% din capital.

Fondul de investiţii este listat la bursa din Londra şi are birouri în America de Nord, America Latină, Asia şi Australia. La finele lunii martie, activele pe care le administrează fondul se ridicau la 248 miliarde de euro.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ