Profeţia lui Pacepa despre Klaus Iohannis

| 25 dec, 2014

Generalul Ion Mihai Pacepa isi exprima speranta ca romanii si-au ales, la 25 de ani de la Revolutie, propriul lor Hans Joachim Gauck in persoana lui Klaus Iohannis si ca de acum tara noastra va merge pe drumul pe care a mers si Germania.

Pacepa aminteste de momentul in care Zidul Berlinului a fost daramat si odata cu el a cazut si STASI. Unul dintre oamenii cheie ai acelui moment a fost pastorul Hans Joachim Gauck. "La 3 octombrie 1991, cand cele doua Germanii s-au unificat, cancelarul Helmuth Kohl l-a numit pe Gauck custode general al tuturor archivelor STASI. In 2012, pastorul Gauck a devenit presedintele Germaniei.

Doi ani mai tarziu, romanii au instalat la carma tarii pe propriul lor Gauck: presedintele Klaus Johannis. Acum am, in sfarsit, convingerea ca Romania va urma exemplul Germaniei, si va deratiza tara de vechea infestatie sovieto-securista, care continua sa-i altereze viitorul", spune Pacepa, pentru Evenimentul Zilei.

Generalul considera ca Romania este acum o democratie moderna, ca romanii iau atitudine si incearca sa "darame si ultimele baricade ridicate de comunisti" si ca in acest peisaj oameni ca fostul presedinte Ion Iliescu sau fostul sef SRI Virgil Magureanu nu isi mai au locul.

"Romania de azi este o democratie moderna, cu servicii de informatii si contrainformatii de tip occidental, combatibile apartenentei tarii in NATO si Uniunea Europeana. O noua generatie de intelectuali romani se straduieste acum sa darame ultimele baricade ridicate de comunisti intre Romania si restul lumii, precum si intre romani, si sa dea tarii o noua identitate nationala.

In aceasta noua Romanie, oameni ca Ion Ilici Iliescu si Virgil Magureanu, eroii principali ai cartii 'Mostenirea Kremlimnului', arata normali numai in comparatie cu Ceausescu si alti dinozauri comunisti", mai spune Pacepa.

Ion Mihai Pacepa a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei in perioada comunista si consilier personal al lui Nicolae Ceausescu. In anul 1978 el a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a SUA in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic. In Romania a fost condamnat la moarte in contumacie in 1978.

Guvernul american a descris activitatea lui Ion Mihai Pacepa ca "o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite", Ion Mihai Pacepa este cetatean american si acum traieste in SUA. In 1999, Curtea Suprema de Justitie i-a anulat condamnarea la moarte, iar in 2004 i-a fost redat gradul de general.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

51 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 10:09
stelian
comentariu
Sant in asentimentul tuturor celor care au inteles si au si demnitatea sa o spuna.Da,acest vierme infect Pacepa,nu are decat un singur loc:in streang!Sant convins ca nu exista in istoria omenirii un asemenea tradator,Aici nu mai e vorba de ideologie,gunoiu' asta si-a vandut colegii,subordonatii,prietenii,colaboratorii...si familiile lor!Sa nu mai vorbim de efectele tradarii!In alta ordine de idei,sigur presupune bun simt-astept ca toti angajatii din acea vreme ai Europei Libere(sectia politic),sa-si ceara macar scuze ptr mizeriile servite!Nu stiu nimic de ceilalti,da' viermele de Hurezeanu are un tupeu inimaginabil,sa mai apara la tv,sa ne spuna ce buni sant americanii!
27 ian, 10:32
_Eu
_Actual_
..Mdaa'!..Prea multe nu ar fi de spus strict legat de activitatea presed. K. Iohannis la o luna de mandat_!..doar ca a decorat citiva lachei de pe la MI la sugestia consilerilor personali desigur_~!..ca Dehh'!..Sibiul e o mincare de peste_! Presedintia si implicit puterea satului e o cu totul alta-... ..Deci_:...Prioritatea nr. 1 a d-nului Iohannis in urmatoarea perioada de timp este schimbarea cit mai repede cu putinta a actualilor governanti de stinga cica cu vechea gasca Ardeleana, bautori titrati de Palinca buna de casa fara accize si TVA,..Blaga_Orban_Bisboaca_et_restul_(_si Basescu Nu_??_)_!~..celelalte prioritati putind sa mai astepte_!!,...si deasemeni Normal_!, sa pupe in fund de dimineata pina seara casa regala in frunte cu~_MISU~~...Atita deocamdata_!.......
23 ian, 09:09
Adam
Noutate absoluta, doar acum! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
16 ian, 13:02
nicolae
pacepa
Aprecieri pozitive de la un tradator ... sa ne ferim de ele ca dracul de tamaie !
27 ian, 12:04
vasile
Intrebare
Toti cei care au cerut azil politic in vest in perioada comunista ,au fost numiti de catre comunisti tradatori -Si tu esti Comunist?-
15 ian, 13:57
Ella
Munca la domiciliu pe calculator
Munca la domiciliu pe calculator. NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ