Un grup de indivizi a creat în Germania o 'poliţie a Shariei'. Justiţia germană nu consideră că ei încălcă legea

| 11 dec, 18:44

Justiţia germană a decis să nu înceapă urmărirea penală împotriva unui grup de nouă indivizi care s-au revendicat drept o 'poliţie a Shariei (legea islamică radicală n.red)' şi au patrulat prin localitatea Wuppertal îmbrăcaţi într-un fel de uniforme, relatează AFP, citată de Agerpres.

Un tribunal din acest oraş situat în vestul Germaniei a apreciat că gruparea unor indivizi costumaţi în combinezoane portocalii cu inscripţia 'poliţia Shariei' nu constituie o încălcare a prevederilor ce sancţionează portul ilegal de uniforme şi a decis în consecinţă să nu le întocmească dosar penal. 

Conform acestui tribunal, interzicerea portului de uniforme se referă numai la uniformele grupărilor militare cunoscute şi care reprezintă un 'simbol al violenţei organizate'. 

Totuşi, unul dintre cei nouă indivizi, Seven Lau, un german devenit adept al islamismului radical şi care este considerat liderul grupului, ar putea fi urmărit penal pentru organizarea unei adunări publice fără anunţarea prealabilă a autorităţilor. 

Aceşti islamişti radicali au patrulat de mai multe ori pe străzile din Wuppertal în vara anului trecut, ei îndemnând clienţii discotecilor să nu bea alcool sau să nu asculte muzică, iar pe cei din sălile de jocuri să nu joace pe bani. 

Acest caz a stârnit atunci numeroase reacţii, astfel că inclusiv cancelarul Angela Merkel a luat poziţie amintind că nimeni nu are dreptul să se substituie poliţiei. Ulterior, respectiva 'poliţie a Shariei' nu s-a mai evidenţiat public.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ