Un lider PSD DEZVĂLUIE cauzele pierderii alegerilor

| 20 noi, 2014

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Olt, Paul Stănescu, a declarat joi că printre cauzele pierderii alegerilor prezidenţiale de către candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, se numără şi valul de emoţie generat de situaţia din Diaspora.

El a menţionat, de asemenea, că o altă cauză ar fi percepţia publică potrivit căreia în cazul în care Ponta ar fi ajuns preşedinte, PSD ar fi devenit un partid 'mamut', un 'partid-stat'.

'Şi eu ca preşedinte de partid am căutat să fac o analiză, să găsesc cauzele, ce s-a întâmplat, de ce am pierdut alegerile, dar nu pot să-mi explic. Cred că nici unii de la ei, de la ACL, n-au crezut că vor câştiga alegerile. Sigur că sunt o serie de factori care au contribuit, unii mai mult, alţii mai puţin, dar sincer nu credeam că poate să declanşeze un asemenea val emoţional... Probabil că mobilizarea care s-a făcut on-line, chestiunea care s-a întâmplat în străinătate şi pentru asta şi eu, ca român, îmi cer scuze, să te duci acolo să votezi, indiferent de ce spun alţii că au fost şi diversiuni, poate au fost şi anumite lucruri, dar să te duci la Roma, la Paris, la Munchen, la Torino, să-ţi exprimi votul şi să nu poţi să votezi, e o mare ruşine pentru noi', a spus Stănescu.

Preşedintele PSD Olt a adăugat că în primul rând 'valul emoţional' a fost o cauză a pierderii alegerilor.

'Valul emoţional care a fost provocat, de a câştigat ACL, cred că una din cauzele principale a fost acesta, şi bineînţeles, şi anumite greşeli. (...) Probabil, nu s-a vrut, din punctul meu de vedere, ce s-a crezut: că PSD câştigând şi alegerile prezidenţiale o să fie din nou un mamut, partidul-stat. (...) Unul din punctele din cauza căruia noi am pierdut alegerile a fost şi acesta: percepţia publică - că din nou se creează un partid-stat, aşa cum a fost şi PDL, cum a fost şi PSD pe vremuri, se creează un partid-stat, un mamut şi nu e bine. Explicaţia are multă logică, noi când am câştigat alegerile am câştigat ca USL', a spus Stănescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 noi, 2014
Stela
Comunismul - flamura cea rosa
Comunismul - flamura cea rosa cu umbra-i de dreptate /
Sfinteste a ta viata de tina si pacate /
Nu ! Nu esti tu de vina ci-s cei ce te-au vandut /
Ovidiu Dramba in Istoria Culturii si Civilizatiei Universale ,
vol lll , prezinta revelatia facuta lumii de mari imparati romani si germani ca : ” Omenirea a fost vanduta si inselata de trei mari impostori - Moise , Mahomed si Hristos ”
20 noi, 2014
George
Delirant!...
Explicatiile d-lui Paul Stanescu sunt, in mare parte, delirante! Este fabuloasa aceasta orbire si gândire primitiva, ce confunda efectele cu cauzele.

Deci, cauza principala a pierderii "alegerilor" (simplu spus respingerea candidaturii lui Victor Ponta!) consta intr-un "VAL EMOTIONAL" !! In aceasta optica, probabil ca si inlaturarea lui Ceausescu a fost cauzata de UN VAL EMOTIONAL si, poate, NISTE greseli pe care le-a facut, nimic altceva...

Deci, cauza nu consta in apucaturile bolsevice ale partidul compromişilor (cel mai ipocrit, autocrat şi mai oligarhic partid din România de după PCR), ci in EPIFENOMENUL (reactia maselor) determinat de lantul nesfârsit de abuzuri, samavolnicii, ilegalitati, tentatia puterii absolute, discretionare si de eliminare ulterioara a oricaror "tovarasi de drum". FIX CA UN PARTID BOLSEVIC de timpurile lui Lenin si Stalin.

Cu jumatate de gura, d-l Stanescu vorbeste si de niscaiva "GRESELI" - dar le numeste in mod fatal "perceptie publica". Deci, decisive, cauzale nu sunt FAPTELE, ci perceptia acestora!!

Si acest om este presedintele organizatie PSD a judetului Olt ! Maturitate politica, n-am ce zice! !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ