Un medic timişorean vinde tablouri pentru renovarea unei secţii a Spitalului Judeţean

| 16 mai, 2014

Un medic de la Spitalul Judeţean din Timişoara, pasionat de pictură, a deschis recent o expoziţie cu vânzare a tablourilor sale, cu scopul de a folosi banii obţinuţi pentru renovarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul spitalului unde lucrează.

Deşi este medic rezident, Mircea Popitiu nu a renunţat la pasiunea pentru artele plastice şi spune că se inspiră din interventiile chirurgicale la care participă pentru a realiza tablouri, dar şi fotografii spectaculoase. Recent şi-a reunit lucrările în cadrul unei expoziţii intitulate „Disecţii cromatice”, ce a avut loc în clubul unui cămin al Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara, relatează opiniatimisoarei.ro.

„M-a impresionat pentru că stând împreună cu noi şi văzând zi de zi eforturile mari pe care le facem ca să renovăm secţia a venit într-o zi la mine şi mi-a spus că vrea să contribuie, în modul în care poate, la îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire a pacienţilor. Mi-a spus că ar vrea sa picteze pe teme medicale şi să facă o expoziţie. Din resursele obţinute vrea să contribuie la renovarea secţiei. Pentru mine gestul lui a fost o mare surpriză şi mi-a arătat că al meu coleg este extrem de generos, pe de o parte, şi foarte talentat”, a declarat Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Expoziţia cuprinde 34 de lucrări pictate, realizate prin tehnica acrylic pe pânză, cu tematică chirurgicală, şi 20 de fotografii intraoperatorii prelucrate artistic. Cu ocazia vernisajului expoziţiei a fost organizată o tombolă ale cărei premii au fost lucrări ale medicului Mircea Popitiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ