Un milion de români au vizitat Bulgaria în 2015. Cheltuiesc cel puţin un miliard de euro anual

| 06 apr, 12:06

Un milion de români au vizitat Bulgaria în 2015, fiind, pentru al optulea an consecutiv, cei mai numeroşi turişti străini care au mers în această ţară, a declarat, pentru Agerpres, Bronislav Denev, consilier economic şi comercial al Ambasadei Bulgariei la Bucureşti.

"Vreau să vă spun că, pentru al optulea pentru an consecutiv, românii sunt cei mai numeroşi turişti care vizitează Bulgaria pentru turism şi agrement. Vorbim de aproape un milion de turişti, iar dacă vrem să fim precişi statisticile ne arată că 986.586 de persoane şi-au organizat cu bucurie vacanţele în ţara noastră, ceea ce reprezintă o creştere de circa 4,1%. După români, avem greci, germani, turci şi ruşi", a afirmat Bronislav Denev. 

Numărul turiştilor bulgari care au vizitat România s-a situat în jur de 322.848 în 2015 - ceea ce reprezintă o creştere de 3,5%. 

"În medie, turiştii români cheltuiesc în Bulgaria între 600 şi 800 de euro de persoană pentru vacanţele de pe parcursul anului, ceea ce înseamnă că suma totală este de aproximativ 600 - 800 milioane de euro. Unele familii din România vizitează Bulgaria mai mult de o dată pe an, pentru diferite vacanţe, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamnă că, incluzând călătoriile legate de afaceri, putem presupune că românii cheltuiesc împreună cel puţin un miliard de euro pe an, în Bulgaria", a explicat Bronislav Denev.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ